• Home
  • V1
  • Leads
  • Exposar: online shop-in-shop platform voor detaillisten

Exposar: online shop-in-shop platform voor detaillisten

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Leads

“Ieder zijn eigen ding, maar de voordelen van samenwerken,” zo vat mede-oprichter Norbert Brenninkmeijer het nieuwe online shop-in-shop platform voor detaillisten Exposar.com samen. In tegenstelling tot webshopscollectieven

als Zoeksale, Locuni en Topshoe is Exposar geen overkoepelende webshop waar een gezamenlijk assortiment van fysieke retailers wordt aangeboden, maar een verzameling van shop-in-shops van winkeliers uit het midden-hoog segment.

Ondernemers

die zich aansluiten bij Exposar, krijgen een eigen pagina binnen de webshop die volledig in hun stijl is ingericht. Als de consument naar de shop-in-shop surft, verandert de webshop mee in de stijl van de retailer. Brenninkmeijer vergelijkt het concept met een stenen winkelstraat. “De kracht van onze formule is dat het een soort winkelstraat is. In de P.C. Hooftstraat zien de meeste panden er hetzelfde uit, maar met etalages en een eigen look and feel onderscheiden ze zich. Zo werkt het ook met Exposar,” aldus de initiatiefnemer.

Met shop-in-shops probeert Exposar zich ook te onderscheiden van het groeiend aantal webshopcollectieven dat als paddenstoelen uit de grond schiet. “Als je het complete assortiment op een hoop gooit, verdwijnen retailers in de massa. Wij willen juist niet dat de retailer uit het straatbeeld verdwijnt, maar zijn eigen identiteit en collectie behoudt. Bij andere platforms zie je dat Diesel spijkerbroeken tussen andere broeken worden aangeboden, maar wij laten per retailer het assortiment zien. In de fysieke modebranche zie je dat verschil ook,” aldus Brenninkmeijer.

Detaillisten die zich aansluiten bij het webshopcollectief betalen
eenmalig aansluitkosten, waarna Exposar een webshop in lijn met de look and feel van de winkelier ontwerpt. Exposar richt de shop in, creëert een eigen beheeromgeving, zet de eerste artikelen online en biedt een training in het gebruik van de webshop en een workshop marketing/crosschannel aan. Wat die opstartkosten bedragen, daar wil Exposar liever niets over kwijt. “Retailers kunnen het pas op waarde schatten als we echt met hen in gesprek zijn gegaan,” aldus Brenninkmeijer. Wel zegt de ondernemer dat de aansluitkosten ‘laagdrempelig en toegankelijk’ zijn. Ook rekent Exposar een percentage over de verkoop.

Op dit moment zijn er elf retailers aangesloten bij Exposar. Aan het eind van 2012 verwacht het online modeplatform dertig retailers te vertegenwoordigen.

Exposar
Locuni
Topshoe
zoeksale