• Home
  • V1
  • Leads
  • Extra webshop voor sporthoofddoekenmerk Capsters

Extra webshop voor sporthoofddoekenmerk Capsters

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Leads

Om moslima's beter te helpen de sporthoofddoek te vinden die het beste aansluit bij hun sport, heeft het merk Capsters een nieuwe webshop gelanceerd: Hijabsforsports.com. Ontwerpster en onderneemster Cindy van den Bremen: "En voor ons ook belangrijk: we zijn zo beter vindbaar

via Google."

Sinds afgelopen week kunnen moslima's sporthoofddoeken shoppen via Capsters.com en via Hijabsforsports.com. Eén van de redenen om een nieuwe webshop te lanceren is dat Capsters zo beter te vinden is op internet. "We vragen altijd aan onze klanten hoe ze ons hebben gevonden. Het blijkt dat veel vrouwen via Google zoeken op 'hijab' en 'sport'," verklaart Van den Bremen. "We hebben er wel voor gekozen om Capsters te noemen in de ondertitel: 'empowered by Capsters'. Zo komen klanten ook op de site als ze zoeken op onze merknaam. Èn de shop oogt meteen betrouwbaar, door de naam Capsters."

Van

den Bremen vertelt dat ze geregeld vragen krijgt van consumenten. 'Welke hoofddoek past het beste onder een fietshelm?' of 'Welke sporthoofddoek kan ik het beste dragen bij vechtsport?'. "De meeste vragen komen binnen via Facebook, we hebben bijna 9000 fans, maar klanten kunnen ons ook mailen," legt de ontwerpster uit. "Op de Hijabsforsports.com, is het voor consumenten makkelijker om een geschikte hoofddoek te vinden, omdat alles is ingedeeld per sport."

Het is alweer vijftien jaar geleden dat Cindy van den Bremen - zelf humanist, geen moslim - besloot om modieuze, sportieve hoofddoeken te ontwerpen. Inmiddels wordt haar merk Capsters via retailers en haar online winkel Capsters.com verkocht in Nederland, Groot-Brittannië, Duitsland, de Verengde Staten, Canada, Maleisië, Indonesië, Dubai en de Malediven.

Cindy van den Bremen zet zich in voor sportende moslima's

De ontwerpster zet zich in voor de acceptatie van sportende vrouwen met een hoofddoek. Een hoofddoek vormt soms een belemmering om te sporten, omdat het niet altijd veilig is. Van den Bremen wil dat sporten voor moslima's ongevaarlijk is.

Sinds 2012 test de International Football Association Board (IFAB) of vrouwelijke voetballers een hoofddoek mogen dragen. Dit voorjaar wordt besloten of het hoofddoekverbod helemaal opgeheven wordt. Dat zou goed nieuws zijn voor voetballende vrouwen in landen als Jordanië en Iran. Het besluit van de IFAB, om een testfase toe te staan, is vooral mogelijk gemaakt doordat de Nederlandse ontwerpster sporthoofdoeken heeft ontwikkeld die veilig op het sportveld gedragen kunnen worden.

Eind vorig jaar lanceerde Capsters een nieuwe casual hoofddoek, ontwikkeld met modebedrijf Styleislam. Het model heet CapStylez. Waarom is het voor een sportmerk toch belangrijk om ook een casual hoofddoek op de markt te brengen? "We hadden al een casuallijn, daar hebben we een model aan toegevoegd. Onze klanten kennen ons als een merk dat comfortabel en prettig is. Onze hoofddoeken zijn geen losse doeken, ze zijn ready made. En spelden zijn niet nodig, onderdoeken ook niet. Dat vinden vrouwen niet alleen prettig tijdens het sporten, maar ook tijdens de rest van de dag."

Capsters
capsters.com
cindy van den bremen
Hijabs for sports
Hijabsforsports.com
hoofddoek
hoofddoekje
Islam