• Home
  • V1
  • Leads
  • Faillissement en doorstart voor Ab Donkers

Faillissement en doorstart voor Ab Donkers

bezig met laden...

Leads

Drie van de vier winkels van schoenenzaak Ab Donkers, blijven bestaan. De keten met schoeisel werd eerder deze maand failliet verklaard. Curator Janthijn Siebert heeft echter een doorstart kunnen realiseren voor de winkels in Den Haag, Haarlem en Laren. Dat meldt advocatenkantoor Siebert & Becker

uit Haarlem.

Wie de nieuwe eigenaar is van de schoenenwinkels is niet bekend gemaakt. Curator Siebert was zelf vanmiddag niet bereikbaar voor een toelichting op het faillissement en de doorstart. In een verklaring laat Siebert & Becker Advocaten wel weten dat de doorstartende partij de garantie heeft afgegeven dat minimaal vijftien van de drieëntwintig arbeidsplaatsen behouden blijven. De doorstarter zal onder de naam Ab Donkers verder gaan.

De webshop is momenteel nog gesloten. De drie fysieke winkels zouden hun deuren al weer geopend moeten hebben. Ab Donkers had ook een vestiging in de PC Hooftstraat in Amsterdam. Deze winkel valt niet onder de doorstart.

Drie winkels van Ab Donkers openen deuren weer

Van oorsprong is Ab Donkers een familiebedrijf. De eerste winkel werd eind jaren zeventig geopend in Haarlem. Ook was er een eigen merk: Donkerbros, dat werd geproduceerd in Spanje.

ab donkers
Failliet
Faillissement
Scroll down to read more