Faillissement Judith Osborn beëindigd
bezig met laden...
Verder zou volgens het verslag het vertrek van de werknemers bij de vennootschap ‘de continuïteit in gevaar hebben gebracht.’ Volgens het verslag waren er ten tijde van het faillissement nog 2 personeelsleden werkzaam voor het bedrijf, terwijl dat er het jaar daarvoor nog 7 waren. De curator zelf, Sander Arends, trof slechts één medewerker aan.
Hoewel Osborn en haar nieuwe zakenpartner Peter Blokker in 2008 nog grootse toekomstplannen ontvouwden voor een kleding- en schoenenlijn onder de naam Judith Osborn, is er nooit sprake geweest van het voortzetten van het bedrijf of een doorstart, vooral omdat betrokkenen de curator hadden laten weten daar geen prijs op te stellen. De website is uit de lucht. De merkrechten uit het failliete bedrijf, waaronder de merknaam Judith Osborn, zijn verkocht voor een bedrag van 80.000 euro. De verkoop van de inventaris leverde 10.263,25 euro op.
Al met al is dat bedrag niet toereikend om de schuldeisers -waarvan de belastingdienst met een vordering van 247.570 euro de belangrijkste is- te betalen. Daarom wordt het faillissement vereenvoudigd afgewikkeld; wat inhoudt dat alleen de preferente crediteuren, zoals de belastingdienst, het uwv en de curator (deels) worden betaald.