• Home
  • V1
  • Leads
  • Faillissement voor Josephine & Co

Faillissement voor Josephine & Co

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Leads

Het Nederlandse modemerk Josephine & Co is door de rechtbank in Utrecht failliet verklaard. David Bos van CMS Derks Star Busmann N.V. in Utrecht is aangesteld als curator voor het damesmodebedrijf uit Driebergen-Rijsenburg.

Volgens gegevens van de Kamer van Koophandel worden zestien medewerkers getroffen door het faillissement. Het bedrijfsresultaat over gebroken boekjaar 2013 - gedeponeerd op 19 juli 2013 - bedroeg 190.627 euro. Twee jaar eerder, in 2011 was dat nog 1,3 miljoen euro. Het netto resultaat over het boekjaar 2013 kwam volgens de Kamer van Koophandel uit op 214.241 euro.

In mei dit jaar sloot Josephine & Co al het Belgische kantoor. De Belgische Bvba Josephine & Co is op 25 april 2013 door de rechtbank Antwerpen failliet verklaard. Eigenaar Harold van der Mark liet toen weten een agent in de hand te hebben genomen voor de Belgische markt. "De collecties worden gewoon uitgeleverd. Onze Belgische klanten zullen er weinig van merken," zei hij. Wat de Belgische en Nederlandse retailers van het Nederlandse faillissement gaan merken, is nog onduidelijk.

Nederlands modemerk Josephine & Co over de kop

Het modemerk werd in 1994 opgericht door de broers Harold en Richard van der Mark. Het is vernoemd naar moeder Josephine en Co staat voor Kobus, de vader van de broers. Het familiebedrijf voert de merken Josephine & Co en Van der Mark en telt ongeveer achthonderd verkooppunten in veertien Europese landen. In Nederland heeft het merk twee eigen winkels, in Heemstede en Utrecht. Uit gegevens van de Kamer van Koophandel blijkt dat voor de winkel in Heemstede surseance van betaling is aangevraagd.

Josephine & Co ontwerpt collecties die het midden houden tussen 'klassiek' en 'luxe'. Het concept van de country lifestyle staat altijd centraal. Het merk is te herkennen aan de pastelkleuren in de zomer. In de winter bevat de collectie meer fijne breisels.

Failliet
Faillissement
Josephine & co