Faillissement voor Welikefashion.com

Modewebshop Welikefashion.com is door de rechtbank in Amsterdam failliet verklaard. Sjef Bartels van Cleber Advocaten is aangesteld als curator. Aan Emerce.nl meldt Bartels dat hij de mogelijkheden voor een doorstart onderzoekt.

Curator Bartels onderzoekt momenteel de reden van het faillissement. Tegen Emerce zegt hij dat Welikefashion te weinig omzet draaide. Uit gegevens van de Kamer van Koophandel blijkt dat de onderneming sinds 2010 een negatief eigen vermogen had. In 2012 - de meest recente gegevens - had Welikefashion een eigen vermogen van -665.664 euro. Er werkten zo'n tien medewerkers bij de webshop.

Welikefashion.com over de kop

Welikefashion.com,Faillissement voor Welikefashion.com met merken als Aaiko, Second Female en Club Manhattan werd in 2003 opgericht door Marianne van Leeuwen. De modewebshop heette tot 2007 Netalsindefilm.nl. Het idee was afgekeken van het Britse Asos (as seen on screen). De collectie bestond uit modeartikelen die beroemdheden dragen in films en op televisie. Het bedrijf veranderde van naam omdat de oprichters internationale ambities hadden.

In februari 2008 opende Welikefashion ook een fysieke winkel, op de Van Baerlestraat in Amsterdam. Een jaar later veranderde het bedrijf van directie. Welikefashion.com trok een nieuwe manager en investeerders aan om door te kunnen groeien. De nieuwe manager Heleen Schouwenaar werkte met investeerders Ton aan de Stegge en Edwin Tromp aan internationale uitbreiding van het bedrijf.

In 2011 werd de stap naar België gemaakt, in samenwerking met Zanox, een Europees bedrijf in online em performance advertising. Uitbreidingen naar Duitsland, Groot-Brittannië en Frankrijk stonden ook op de planning.