Vaste krachten, tijdelijke krachten, stagiaires en scholieren: iedereen die werkzaam is in de

detailhandel wordt door FNV Bondgenoten in het zonnetje gezet. De Nederlandse vakbond heeft de week van maandag 18 tot en met donderdag 21 april uitgeroepen tot ‘Week van de winkel’, een week die vooral draait om werkplezier en de positie van jongeren zonder diploma. ’s Avonds kunnen de werknemers hun vragen stellen tijdens een telefonisch spreekuur.

Marlies Peeters, bestuurder van FNV Bondgenoten, legt uit waarom de vakbond de ‘Week van de Winkel’ organiseert: “Werknemers hebben volop ideeën hoe het werken in de detailhandel nog leuker kan worden. Die ideeën horen we graag, daarom gaan we persoonlijk langs in de winkels.” Ook lanceerde de vakbond de website Worldofwinkel.nl, een virtuele ontmoetingsplaats voor werknemers. Ze kunnen er kennis en ervaring uitwisselen.

Aan jongeren die nog geen diploma hebben, wordt extra aandacht besteed. “Met het oog op hun toekomst, maar ook die van de branche, is het belangrijk dat jongeren goed worden begeleid en betaald tijdens hun stage,” zegt Peeters. Bijna 60 procent van de 770.000 mensen die in de detailhandel werkzaam zijn, is jonger dan 23 jaar. Jongeren worden veelal op tijdelijke contracten met een klein aantal uren in dienst genomen. “FNV wil de positie van jongeren verbeteren, door het afschaffen van de jeugdschalen, investeren in scholen en meer vaste in plaats van tijdelijke contracten.”


 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN