Focus Fashion gaat door in afgeslankte vorm

De onlangs failliet verklaarde modeketen Focus Fashion maakt een doorstart met twee van de tien filialen. Het gaat om de filialen in Ruurlo en Groenlo, in de Achterhoek. Wanneer de winkels weer open gaan, is nog onduidelijk. Dat schrijft Dagblad de Stentor.

De kledingketen met tien vestigingen in het oosten van het land, werd vorige maand failliet verklaard door de rechtbank in Gelderland. Reden voor het faillissement was volgens curator Eef Steentjes de economische situatie in Nederland. Vooral het middensegment, waarin Focus Fashion actief was, heeft volgens de beheervoerder van de failliete boedel last van dalende inkomsten.

GrofwegFocus Fashion gaat door in afgeslankte vorm de helft van de tien filialen behaalde slechte resultaten, schrijft Steentjes in het faillissementsverslag. Focus Fashion boekte te weinig omzet om de kosten te kunnen dekken. Het eigen vermogen was met -600.000 euro zwaar negatief. Het bedrijf had een kort lopende schuld van 580.000 euro. Het bestuur van de winkelketen probeerde nog te saneren, maar aanpassen of beëindiging van langjarige huurcontracten bleek niet mogelijk.

Modeketen Focus Fashion maakt doorstart met twee winkels

De bestuurder van Focus Fashion BV heeft zelf de voorraad, de inventaris en de goodwill overgenomen en maakt met een nieuw op te richten besloten vennootschap een doorstart met twee vestigingen van de modeketen. Een aantal werknemers van Focus Fashion zal daarom een arbeidsovereenkomst aangeboden krijgen. Twee andere werknemers kunnen aan de slag bij een nieuwe modezaak in Haaksbergen. NCA International BV - momenteel eigenaar van een aantal modewinkels in Twente - heeft overeenstemming bereikt met de eigenaar van het pand over de huur. Ook heeft NCA een deal gesloten over de winkelinrichting.

De formule Focus Fashion bestaat sinds 1984. Het bedrijf verkoopt dameskleding van merken als Street One, Tom Tailor en Studio Annelies. Ook heeft het bedrijf herenmode van Tom Tailor, TTdenim en Its Noize.

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN