• Home
  • V1
  • Leads
  • Forever 21 Amsterdam opent in mei

Forever 21 Amsterdam opent in mei

7 feb. 2014

Leads

In augustus 2012 was de komst van Forever 21 in Nederland al aangekondigd. Bijna twee jaar later, in mei dit jaar, moet de winkel dan eindelijk de deuren gaan openen aan het Rokin in Amsterdam. Dat heeft de Amerikaanse modeketen bekend

gemaakt aan FashionUnited.

Volgens Forever 21 was het Rokin Plaza de ideale plek om de eerste Forever 21-winkel van Nederland te vestigen, die in mei 2014 open zal gaan. De modeketen zoekt voor de winkel nog 'enthousiaste en getalenteerde' personeelsleden. Behalve verkopers, zoekt het bedrijf onder andere een visual merchandiser en een stock manager.

De

Amsterdamse winkel zal straks vijf verdiepingen tellen. De winkeloppervlakte bedraagt zo'n 4500 vierkante meter.

In mei 2014 opent Forever 21 in Amsterdam

In augustus 2012 werd bekend dat de Amerikaanse young fashion keten naar Amsterdam zou komen. De winkelopening stond gepland voor het laatste kwartaal van 2013. De keten heeft in 2010 de eerste Europese winkels geopend in Birmingham en Dublin. Inmiddels zijn daar filialen in Wenen, Brussel, Barcelona en Antwerpen bijgekomen. In Nederland vestigde Forever 21 zijn Europese hoofdkantoor en distributiecentrum, alleen het eerste filiaal in ons land liet even op zich wachten.

Forever 21 ging in 1984 in Los Angeles van start en is uitgegroeid tot een internationale modeketen met meer dan vijfhonderd vestigingen wereldwijd. Het bedrijf is opgericht door Don Won Chang die in de jaren 80 vanuit Korea naar de Verenigde Staten emigreerde. Chang werkte bij een benzinepomp en het viel hem op dat in de mooiste auto's vaak mensen reden die werkzaam waren in de mode-industrie. Dat was het begin van zijn eerste winkel Fashion 21 in Highland Park, waar hij goedkope versies verkocht van de kleding die in dure modezaken in het centrum van de stad hing. Don Won Chang herinvesteerde zijn winst door elk half jaar een nieuwe winkel te openen en veranderde de naam later in Forever 21.