Frans Molenaar collectie bij C&A

Frans Molenaar had nog een "wereldverrassing" na afloop van zijn show. Een grapje want de verrassing was daags daarvoor al uitgelekt: de couturier heeft een collectie gemaakt voor modeketen C&A. En die werd maandagavond als

toegift getoond na de 88e couturecollectie van Molenaar in het Amstel hotel in Amsterdam. Onder toeziend oog van zijn vaste coutureclientèle, C&A directeur Pals Brust en C&A-coryfeeën Jan Smit en Dyanne Beekman die ook eigen kledinglijnen hebben bij de laaggeprijsde keten.

Frans Molenaar collectie bij C&ANederlands bekendste couturier heeft voor C&A een herkenbare, maar ook vrij keurige damescollectie ontwikkeld. Er zijn jasjes en rokjes in zwart of tweed. Een aantal mantels; zoals een trenchmodel met opstaande kraag en een crèmekleurige jas in een A-lijn met opvallende zwarte knopen. Er is een zijden blouse in fuchsiaroze, lange broeken en een elegante cocktailjurk; zwart met pailletten. Verkoopprijzen lopen van 29,95 voor een paar leren handschoenen tot 179 euro voor een jas met wol en cashmere. Een deux pièce komt op zo'n 120 euro.

Frans Molenaar wilde al langer een prêt-à-porter collectie voor vrouwen maken (herenconfectie wordt reeds in samenwerking met Waalwear op de markt gebracht, red.) en heeft zelf contact gezocht met C&A. "Ik ben trots op deze collectie en blij dat die nu voor een grote groep vrouwen bereikbaar is", zei de couturier na afloop. Ook directeur Pals Brust zei het fantastisch te vinden dan de ontwerpen van Frans Molenaar nu toegankelijk zijn voor C&A klanten.

De eerste 'Frans Molenaar at C&A' collectie is vanaf 8 oktober verkrijgbaar bij 27 filialen van C&A in Nederland en ook in winkels in Parijs, Zurich, Hamburg en Stuttgart. De samenwerking is exclusief maar niet eenmalig: Molenaar gaat meerdere keren per jaar een nieuwe damescollectie uitbrengen.