• Home
  • V1
  • Leads
  • Fred de la Bretonière overgenomen

Fred de la Bretonière overgenomen

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Leads

Karmijn Kapitaal heeft een meerderheidsbelang genomen in het Nederlandse lederwarenbedrijf Fred de la Bretonière. Dat hebben de twee partijen dinsdagavond via een persbericht bekend gemaakt. Oprichter en naamgever Fred de la Bretonière, inmiddels 69 jaar, blijft als ontwerper aan het bedrijf

verbonden. De overnamesom wordt in het persbericht niet genoemd.

Karmijn Kapitaal meerderheidsbelang in Fred de la Bretonière

Insteek van de overname is om de internationale groei van het bedrijf te stimuleren. Over de verkoop van zijn bedrijf zegt De la Bretonière in het persbericht: "Het bedrijf komt in een nieuwe fase. Vanuit het buitenland is de vraag naar onze producten groot. Ik heb er groot vertrouwen in dat Karmijn samen met het huidige managementteam de internationale groeiplannen kan uitvoeren."

Karmijn Kapitaal investeert in groei- of overnameplannen van Nederlandse MKB-ondernemingen. De investeringsmaatschappij - opgericht door drie vrouwen Désirée van Boxtel, Hadewych Cels en Cilian Jansen Verplanke - financierde eerder de doorstart van de gezonde onderdelen van lingerieconcern Marlies Dekkers. Over de nieuwste acquisitie zegt Désirée van Boxtel: "Fred de la Bretonière is weer zo’n prachtige parel van het Nederlandse MKB. Een heel sterk merk, waarvoor veel animo is in Nederland maar zeker ook in het buitenland. Wij zijn er bijzonder trots op dat wij de unieke kans hebben gekregen dit bedrijf over te nemen en verder te helpen groeien."

Fred de la Bretonière startte in 1970 met het maken van tassen, riemen en sandalen van leer. Onder de merken Fred de la Bretonière, Shabbies Amsterdam en sinds twee jaar ook het sneakermerk Fretons worden de producten zowel in de twaalf eigen winkels in Nederland als via vele schoenen- en modewinkels verkocht. Inmiddels is de eerste eigen winkel in België geopend en worden de schoenen en tassen van het bedrijf onder andere verkocht in Duitsland, Scandinavië en Canada.

FRED DE LA BRETONIERE
karmijn kapitaal