• Home
  • V1
  • Leads
  • G-star maakt spijkerbroeken van plastic uit oceaan

G-star maakt spijkerbroeken van plastic uit oceaan

10 feb 2014

Leads

Tijdens New York Fashion Week heeft G-star een samenwerking met artiest Pharrel Williams bekend gemaakt. De zanger is ook creatief directeur van Bionic Yarn, dat garens en weefsels ontwikkelt uit vezels van gerecyclede plastic flessen. G-star en Bionic Yarn gaan samen een collectie maken

met gerecyclede materialen uit de oceanen. Naast deze gezamenlijke seizoenscollecties zal G-Star ook materiaal van Bionic Yarn in bestaande productlijnen gaan integreren.

De plasticsoep
, of drijvende vuilnisbelt, is een gebied in het noorden van de Grote Oceaan, dat in 1997 tijdens een zeiltocht werd ontdekt door Charles Moore. Het gebied, waar vuilniszakken, plastic flessen maar ook voetballen en legoblokjes drijven, is naar schatting 34 keer zo groot als Nederland. G-star en Pharrel Williams maken zich zorgen over al het plastic afval dat de natuur niet afgebroken krijgt. Het plastic dat in de zee en oceaan terecht komt, wordt opgegeten door vissen en vogels.

 

G-star en Pharrel Williams zetten zich in voor plasticsoep

Het project van het modemerk en de zanger krijgt de naam 'Raw for the Oceans'. Behalve dat G-star en Bionic Yarn samen collecties maken van plastic dat is verzameld in oceanen en op kusten, gaan de bedrijven ook onderzoek doen naar denim innovatie op de langer termijn. "Bij G-Star heeft innovatie altijd al centraal gestaan en door de integratie van Bionic Yarn in onze collectie zetten wij de volgende stap in het creëren van denim voor de toekomst," zegt Thecla Schaeffer van G-star. "We zijn erg enthousiast over de langetermijndoelen van deze samenwerking en over Bionic als onze zakelijke partner."

"De samenwerking met G-Star is een logische keuze, omdat zij al heel lang de grenzen van mode en denim verleggen. Bionic Yarn is een bedrijf dat is gebouwd rond prestaties, en denim is de perfecte categorie om de wereld te laten zien wat Bionic Yarn in huis heeft. Iedereen heeft wel een jeans in kast hangen," vertelt Pharrell Williams over het project.

De 'Raw for the Oceans'-collectie is vanaf 15 augustus verkrijgbaar in geselecteerde G-Star-winkels en online.

G-Star
G Star Raw
Plastic Soup Foundation
plasticsoep