• Home
  • V1
  • Leads
  • Gerlon gaat ten onder maar wil doorstart

Gerlon gaat ten onder maar wil doorstart

bezig met laden...

Leads

Gerlon International, het Brabantse bedrijf dat ontwerpt, produceert en tricot damesmode levert aan verschillende grote retailketens en aan nationale en internationale merken, is failliet verklaard. Eerder was al een surseance van betaling aangevraagd,

maar dat heeft het modebedrijf uit Uden niet kunnen redden. De curator wijdt de teloorgang van het bedrijf aan de fusie met The Line Fashion in 2009.

Volgens

het Financieele Dagblad had Gerlon het faillissement zelf aangevraagd. Met het faillissement zijn alle tachtig personeelsleden van het modebedrijf ontslagen. De achthonderd medewerkers in de fabrieken in Turkije en Wit-Rusland zijn nog wel aan het werk.

Reden voor het faillissement zou de vertrouwensbreuk met de Rabobank zijn geweest, de bank had de kredietverlening stopgezet. Curator Jan Stadig geeft in het Financieele Dagblad aan dat de vertrouwensband tussen de twee ondernemingen was beschadigd, nadat Gerlon een lening had gekregen, op basis van niet-bestaande vorderingen. Of het gaat om fraude kan Stadig nog niet zeggen. Volgens hem is het niet ongebruikelijk dat banken voorschotten verstrekken op facturen die bedrijven uitschrijven. En bij elk faillissement wordt onderzocht of er sprake is van fraude, zoals paulianeus handelen.

Aan het Brabants Dagblad liet bestuurder Etiënne Nagtzaam eerder al weten dat de overname van het concurrerende bedrijf The Line Fashion, Gerlon geen goed had gedaan. Curator Stadig bevestigt dit aan het Financieele Dagblad en zegt: “De nieuwe combinatie is nooit goed van de grond gekomen. Gerlon en The Line Fashion bleven naast elkaar activiteiten ontplooien. Er was weinig synergie en samenwerking.”

In augustus 2009 nam de leverancier van private label damesmode in tricot, Gerlon, branchegenoot The Line Fashion over. Doel van de overname was dat Gerlon International de volledige markt voor damesbovenkleding zou kunnen bedienen. Het bedrijf zou verder uitbreiden in Europa en zich ook op herenmode en kinderkleding gaan richten. Léon Bisschops, directeur en eigenaar van Gerlon zei toen: “In combinatie met een sterk team van salesmanagers, stylistes en patronenmakers en onze eigen productiefaciliteiten in Turkije en Wit-Rusland, kunnen wij voor onze klanten nu nog sneller inspelen op de laatste modetrends.”

Léon Bisschops vertelt aan het Financieele Dagblad dat hij niet bij de pakken neer gaat zitten. Hij heeft goede hoop op een doorstart van de Nederlandse tak van Gerlon International. Het gaat om het bedrijfsonderdeel Confectie-Atelier Gerlon bv in Uden. Bisschops is hierover in gesprek met de curator.

Gerlon werd in 1964 opgericht door de familie Bisschops. Het bedrijf ontwerpt, produceert en levert tricot damesmode aan verschillende grote retailketens en aan nationale en internationale merken. Gerlon is gevestigd in Uden en heeft een eigen productiefaciliteit in het Turkse Izmir. Gerlon en The Line Fashion behaalden in 2008 gezamenlijk nog een omzet van 50 miljoen euro.

Failliet
Faillissement
Gerlon
Gerlon International
The Line Fashion
Scroll down to read more