Gevolgen vliegverbod mode te overzien

De modebranche lijkt niet zoveel last te hebben van de vliegbeperkingen deze week in Europa. Dat concludeert Modint na een rondgang langs haar ledengroepen. "Wij hebben nog geen klachten binnen gekregen," zegt woordvoerder

Ilse Wiegman van de brancheorganisatie. Ook zijn er nog geen meldingen van te late leveringen of vastgelopen productieprocessen.

Voor de modewinkels op Schiphol is de sluiting van de luchthaven wel een forse klap. "Onze winkels zijn wegens veiligheidsredenen vier dagen dicht geweest," vertelt Gerdine van Alem van Gerzon, dat zeven grote modewinkels op de luchthaven exploiteert. "Op vrijdag en op zondag wordt normaal gesproken de meeste omzet behaald. Nu de winkels dagen gesloten waren, betekent dat een aanslag op ons budget voor deze maand." Het bedrijf heeft direct maatregelen getroffen met name in de bezetting, "maar 260 flex-krachten zet je niet zomaar ergens anders aan het werk."

Gevolgen vliegverbod mode te overzienDe retailers op Schiphol hebben dagelijks overleg gevoerd en hopen op een tegemoetkoming van de luchthaven. "Dat hoeft niet per se een financiële compensatie te zijn," zegt Van Alem, "het zou al schelen wanneer Schiphol ons een tijdelijke beperking van de openingstijden toestond. Normaal gespoken moeten wij verplicht achttien tot twintig uur per dag open zijn. Vandaag (dinsdag, de eerste dag dat er weer beperkt gevlogen wordt vanaf Schiphol, red.) zijn wij open van 06.00 tot 21.00 uur. Dat scheelt aanzienlijk in personeelskosten en onregelmatigheidstoeslagen."

Ook Addy van den Krommenacker ondervindt hinder van het vliegverbod, zo vertelde hij maandagavond in het Vara-programma 'De Wereld Draait Door'. De modeontwerper die aanstaande donderdag een modeshow geeft, zou afgelopen weekend naar Italië vliegen om de laatste hand aan zijn collectie te leggen en die vervolgens via vliegtuig naar Nederland (laten) vervoeren. Of de jurken bijtijds in het land zullen zijn, blijft voorlopig onzeker.

Heeft uw bedrijf last van het vliegverbod? Mail naar: news@fashionunited.com.

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN