• Home
  • V1
  • Leads
  • Gezamenlijke winkel voor MLY, Lois en 4funkyflavours

Gezamenlijke winkel voor MLY, Lois en 4funkyflavours

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Leads

Drie modemerken – MLY van Emily Hermans, Lois Jeans en kindermodemerk 4funkyflavours – hebben hun krachten gebundeld in een conceptstore, op het oude Philips terrein in Eindhoven. Vooralsnog gaat het om een eenmalige

samenwerking voor de drie Nederlandse labels, waarmee ze hopen een breed publiek aan te spreken. “Juist vanwege de verschillen passen we goed bij elkaar,” aldus een woordvoerster van Lois.

Tijdens

de Dutch Design Week zal de conceptstore officieel de deuren openen: 700 vierkante meter modecollecties van MLY, Lois en 4funkyflavours. De winkel heet, net als het gebouw waarin het is gevestigd, ‘de Machinekamer’. “Onze kantoren zijn allemaal gevestigd op Strijp S in Eindhoven, het voormalige Philips terrein, zo kenden we elkaar,” legt een woordvoerster van Lois uit. Dat de merken alle drie een heel andere doelgroep aanspreken is volgens haar geen bezwaar. De labels zouden elkaar juist aanvullen. “En we zijn alle drie ondernemend.”

De bedoeling van de winkel is dat niet alleen consumenten hun hart kunnen ophalen, maar ook dat creatievelingen uit de stad een plekje kunnen huren. Op de vide van 200 vierkante meter in het industriële pand zullen tentoonstellingen worden gehouden. Het liefst sluiten die exposities aan bij evenementen in de stad, zoals lichtfestival Glow in november. Ook valt er te denken aan modeshows, pop-up stores en presentaties.

In de Machinekamer zullen consumenten de ontwerpers aan het werk zien. Tijdens de Dutch Design Week zal Lois de beginselen van het vervaardigen van een spijkerbroek laten zien. Plus een overzicht van de vijftig jaar dat het jeansmerk bestaat. 4funkyflavours zal de gehele collectie presenteren van kleurrijke kinderkleding. En Emily Hermans van MLY verplaatste haar bedrijf en atelier naar het nieuwe gebouw, zodat ze de kneepjes van haar ambacht kan tonen.

De nieuwe winkel is voor Hermans ook een manier om toch prominent aanwezig te zijn tijdens de Dutch Design Week. Ze was eerst druk met het organiseren van de EHV Fashion Week – ‘de modeweek van Eindhoven’ – maar dat project is uitgesteld. Het mode-evenement moet nu in 2013 voor het eerst plaatsvinden. Reden van het uitstel is dat het beoogde pand niet op tijd kan worden opgeleverd door een faillissement van de glaszetter. “Erg vervelend”, aldus medeorganisator Naomi Ester van The Event Agency in een persverklaring. “Niet alleen voor ons, maar voor alle deelnemers. Iedereen is nog steeds enorm enthousiast over het initiatief, maar er zijn op deze korte termijn geen alternatieven meer voorhanden. In elk geval niet zonder concessies te doen aan de kwaliteit van het evenement.”

Foto’s: de Machinekamer

4funkyflavours
DDW Fashion
Dutch Design Week
DutchDesign Week
EHV Fashion
Emily Hermans
LOÏS
Louis Jeans
MLY