• Home
  • V1
  • Leads
  • Grand Seigneur naar Viktor & Rolf

Grand Seigneur naar Viktor & Rolf

bezig met laden...

Scroll down to read more

Leads

Het Nederlandse ontwerpersduo Viktor & Rolf is de winnaar van de 22e Grand Seigneur, de hoogste onderscheiding binnen de modebranche in ons land. Dat heeft ondernemersorganisatie Modint donderdag bekendgemaakt. Volgens de jury, die bestaat uit Han Bekke, Jan Berger,

Louki Boin, Günther Frank, John de Greef en Liesbeth in ’t Hout, hebben Viktor & Rolf veel betekend voor de modebranche en doen zij dit nog steeds. “Met hun creaties - artistiek en commercieel - bereiken zij een heel breed publiek, van gespecialiseerde modestudenten en vakmensen tot doorsnee krantenlezers en klanten van warenhuizen” meent de jury.

Viktor Horsting & Rolf Snoeren, verwierven faam met hun spraakmakende installaties en extravagante creaties en conceptuele modeshows. Inmiddels omvat het label Viktor & Rolf een kledinglijn voor dames en heren, schoenen, accessoires, lingerie, eyewear en een parfumlijn. De collecties worden in meer dan twintig landen verkocht.

De uitreiking vindt plaats tijdens de Amsterdam International Fashion Week op 23 juli. De bij de onderscheiding behorende sculptuur, een ontwerp van Wendela Gevers Deynoot, wordt daar door Modint voorzitter Alphons Schouten uitgereikt aan het tweetal zelf. Zij nemen het beeld persoonlijk in ontvangst op voorwaarde dat er geen camera’s in de zaal aanwezig zijn.

Grand Seigneur
MODINT
Viktor&Rolf