• Home
  • V1
  • Leads
  • Grand Seigneur voor modejournalist Fiona Hering

Grand Seigneur voor modejournalist Fiona Hering

bezig met laden...

Scroll down to read more

Leads

De Grand Seigneur is dit jaar toegekend aan modejournalist Fiona Hering. Dat heeft brancheorganisatie Modint bekend gemaakt. Hering wordt gewaardeerd vanwege haar grote kennis van de internationale modebranche, vlotte taalgebruik,

scherpe analyses en humor. Zij is niet de eerste modejournalist die de prestigieuze prijs wint; John De Greef, die nu zitting heeft in de jury, won de Grand Seigneur in 1993.

Fiona Hering is sinds begin 2012 'fashion features director' bij de Nederlandse Vogue. In 2009 stapte zij na eenentwintig jaar als modejournalist voor De Telegraaf gewerkt te hebben over naar modetijdschrift Glamour. Daarnaast werkt zij als modedeskundige voor Radio Noordzee en RTL Bourlevard en schreef vier boeken ’Gucci, mode-poepjes en de juiste bone-structure’, ’Prada & Amore’, ‘Fiona’s Wereld’ en ’Mart Visser - Haute Couture’.

De Grand Seigneur is de belangrijkste oeuvreprijs voor de modebranche en is tien jaar geleden door brancheorganisatie Modint geadopteerd. De eerste Grand Seigneur werd in 1984 uitgereikt aan Cecile Kanteman. Sindsdien is de prijs zowel naar personen gegaan, zoals Jacques van Gils (1986), Marian Wigger (2002), Jan Jansen (1996) en Lidewij Edelkoort (2003), als naar retailconcepten en merken als Mac & Maggie (1987), Oilly's (het latere Oilily, 1989), Hennes & Maurtiz (1995) en G-star (2007). Vorig jaar werd de prijs toegekend aan modeopleiding ArtEZ.

Volgens de jury onder voorzitterschap van Han Bekke heeft Fiona Hering gedurende een kwart eeuw bijgedragen aan het modebewustzijn van de Nederlandse consument. Naast Han Bekke en John de Greef hebben ook Louki Boin (die de Grand Seigneur in 1988 won met tijdschrift Avenue), Liesbeth in ’t Hout, Mariette Hoitink, Frans Ankoné en Jan Berger zitting in de jury van de Grand Seigneur.

De award zal op 22 november worden uitgereikt tijdens het eerste Nationale Modeconcres in Amsterdam.

Fiona Hering
Grand Seigneur