Hans Ubbink maakt 'comeback' met biologisch ondergoed

Hans Ubbink is nooit helemaal weggeweest. Na zijn aankondiging dat hij ging stoppen met zijn kledinglijn is hij alweer begonnen aan een nieuw project: een biologische lijn mannenondergoed voor supermarktketen Ekoplaza. “Ik leef redelijk biologisch en bewust. Dat heeft Ekoplaza ergens opgevangen.

Zodoende ben ik de collectie gaan ontwerpen,” aldus Ubbink.

"Jullie zijn nog niet van ons af," gaf Ubbink aan tijdens een persconferentie in april. Gisteravond bij de lancering de ondergoedlijn, vulde hij zijn statement aan: Hans Ubbink maakt 'comeback' met biologisch ondergoed“Het leuke was dat ik na de aankondiging het idee kreeg om als designstudio verder te gaan, producten te ontwikkelen en de communicatie zelf te gaan doen. Ik wilde niet meer bezig zijn met de verkoop. Ekoplaza zei toen dat zij de sales en marketing wilden doen.”

Hans Ubbink ontwerpt biologisch ondergoed voor Ekoplaza

Ekoplaza opende gisteren zijn nieuwe filiaal aan de Stadhouderskade in Amsterdam. Hier en in dertig andere winkels ligt de eerste biologische ondergoedlijn, ontworpen door Ubbink. Ook zal de collectie te koop zijn in de webshop van Ekoplaza en van de ontwerper zelf. Tijdens zijn speech vertelde Ubbink dat hij al eerdere ervaring had met milieuvriendelijke kleding: “In 1994 had ik de eerste biologisch verantwoorde producten gepresenteerd in mijn collectie. Ik was eigenlijk twintig jaar te vroeg. Ook technisch gezien was ik iets te vroeg. Nadat ik een dag lang een jasje had aangehad op de beurs in Keulen, kwam ik thuis met een rode nek. De wol was wel biologisch, maar het was alleen niet zo comfortabel als ik zou willen.”

De ondergoedlijn met bijpassende sokken is op dit moment enkel voor mannen. “Er is niets zo erg voor vrouwen als je man voorbij zien komen op zijn sokken en het klopt niet. Vrouwen denken dan: ik vind die vent wel leuk, maar wat ziet hij uit.” Bij alle T-shirts en ondergoed heeft de collectie kleurgecombineerde sokken. “Dus meiden wees gerust, hij ziet er vanaf nu in de badkamer ook leuk uit.” Op dit moment wil de keten kijken of het publiek geïnteresseerd is in de collectie. Toch rekenen ze al op een vervolg. Ubbink geeft aan dat het idee is om de lijn ieder seizoen te blijven herhalen. “Wanneer blijkt dat mensen dit fijne producten vinden, gaan we uitbreiden. Nu zitten de sokken en het ondergoed bij elkaar in een pakket, maar misschien willen mensen de biologisch verantwoorde sokken apart kopen. Daar zullen we dan naar kijken.”

Het ondergoed is voorzien van van GOTS-certificaat, wat betekent dat het voldoet aan de 'Global Organic Textile Standard'. Zowel de grondstoffen en de productie van het ondergoed is duurzaam en milieuvriendelijk. De productie vindt plaats in Turkije bij een geclassificeerde fabrikant. “Ze hebben eigen katoenvelden, ze spinnen zelf, breien en weven doen ze in opdracht, maar ze produceren ook weer zelf. Alles is gecontroleerd en dat maakt het een betrouwbare partner. Biologische katoen is lastig om te krijgen, bij deze mensen weet je dat het echt zeker is.” Ubbink is in totaal acht maanden bezig geweest om de lijn op te zetten – inclusief productie.

Hans Ubbink- sokken matchen met nieuwe ondergoedlijn

De prijs voor een T-shirt met een paar bijpassende sokken is 34,95 euro. De basiskleuren zijn zwart, wit en melangegrijs. Ieder seizoen komen daar extra kleuren bij. Voor de eerste collectie zijn dat rood en blauw. De supermarkt wilde wel iets van zichzelf in het ondergoed terug zien, dus daarom hebben we het paarse ruitje – waar Ekoplaza bekend om staat – in de artikelen verwerkt. “Achter op de sokken zit een rondje met het paarse ruitje, de binnenkant van het ondergoed is bedrukt met het paarse ruitjesprint, en bij de nek van de t-shirts zit een streepje met de print.”

Hoe de volgende collectie exact vorm zal krijgen, is nog de vraag. “Het is mogelijk dat er ook nog een vrouwenversie komt. Als blijkt dat mensen het een geloofwaardig product vinden, denk ik dat een vrouwenlijn de logisch volgende stap is.”

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN