• Home
  • V1
  • Leads
  • Hella Jongerius voor Camper

Hella Jongerius voor Camper

29 jan. 2009

Leads

De Nederlandse ontwerpster Hella Jongerius (foto) heeft voor Spaans schoenenmerk Camper vier typische Campermodellen nieuw leven ingeblazen. Jongerius heeft de schoenen, te weten de Pelotas, Imar, Peu en Brothers, geanalyseerd en een frisse, nieuwe Hella Jongeriuslook

gegeven. De eerste resultaten van deze samenwerking zijn te zien in de Autumn/Winter 2009/2010-collectie, onlangs gelanceerd op Bread & Butter.

"Toen Camper me vroeg of ik de schoenen wilde ontwerpen, hoefde ik niet lang na te denken," vertelt Jongerius. "Ik ben geen schoenenontwerper, maar als schoenenliefhebber vond ik het wel een uitdaging. De mogelijkheid om op de expertise van Camper te kunnen leunen en te werken met de bestaande ontwerpen, was een fantastische kans." Het resultaat is een collectie die een nieuwe visie geeft op de iconen van Camper zonder de essentie van het label te verliezen. Jongerius heeft veel kleur gebruikt en aandacht aan details besteed bij het (her)ontwerpen van de vier modellen.

Jongerius (1963) is gespecialiseerd in servies, vazen, meubels en textiel. Zij studeerde vormgeving aan de Academie voor Industriële Vormgeving in Eindhoven en is internationaal bekend door de samenwerking met het Nederlandse Designlabel 'Droog Design'. Haar werk staat bekend als een mix tussen design en handwerk, traditioneel en eigentijds. Camper is eerder al samenwerkingen aangegaan met de Belgische ontwerper Bernhard Willhelm, de Spaanse ontwerper Jaime Hayón, de Nederlandse kunstenares María Blaisse en de Zwitsers-Argentijnse ontwerper Alfredo Häberli.

De samenwerkingen zijn deel van het project Camper Together dat werd gestart in 2006 en was in eerste instantie bedoeld voor het interieurdesign van de Camperwinkels. Later werd samenwerking met kunstenaars en ontwerpers ook aangegaan voor het ontwerpen van gelimiteerde series schoenen.