• Home
  • V1
  • Leads
  • Hogan presenteert Karl Lagerfeld by Hogan

Hogan presenteert Karl Lagerfeld by Hogan

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Leads

In restaurant en kwekerij de Kas in Amsterdam presenteerde Hogan op 3 november haar spring/summer 2011 collectie. Het Italiaanse merk is voor de voorjaarscollectie de samenwerking aan gegaan met Karl Lagerfeld.

Met de aanstelling van de gastontwerper hoopt Tod's, het concern waar Hogan onderdeel van uitmaakt, internationaal te gaan. Hogan is nu in elf landen te koop, en wil met name uitbreiden naar Azië.

De

76-jarige ontwerper heeft voor Hogan zes klassiekers voor vrouwen ontworpen met een typische Lagerfeld-twist. Zijn collectie creëert een heel nieuwe dimensie voor Hogan. Zo geeft de hoofdontwerper van Chanel de sneaker een vrouwelijke twist met een dubbel enkelbandje, en maakt hij de trenchcoat multifunctioneel door die met twee extra ritsluitingen om te kunnen laten toveren tot een jumpsuit. De colletie is opgebouwd uit zwart, grijs en wit met een vleugje roze- en blauwtinten.

“Het idee achter de Lagerfeld for Hogan collectie is praktisch sportchique,” vertelt Elisa Roncolato, hoofd PR en Communiatie van Hogan. Een vrouw moet er in Hogan modieus gekleed uitzien, maar er ook praktisch mee op de fiets kunnen stappen.” Verder bevat de collectie een jack, comboylaarzen, een clutch en een schoudertas. Ook heeft de gastontwerper een korte film geregisseerd genaamd 'La Lettre', waarin de hoofdrolspelers zijn ontwerpen voor Hogan dragen.

De samenwerking met Lagerfeld is tot stand gekomen nadat Hogan eigenaar Diego Della Valle de legendarische ontwerper ontmoette in Parijs. Diego Della Valle wil het bereik van Hogan globaliseren, en zag in Karl Lagerfeld de juiste persoon op dit doel te bereiken. Met effect, zo vertelt Roncolato: “In Parijs hebben we tijdens Fashion Week goede kritieken gekregen, dus wellicht komt er in de toekomst een vervolg op de samenwerking.” Verder bestaat de voorjaarcollectie van Hogan uit een vrouwen en mannensneakerlijn, een collectie lederen herenjacks, sportswear voor vrouwen, een zonnebrillencollectie en een zachtlederen tassenlijn. Ook de populaire Icon Bag keert aankomend seizoen wegens succes terug in de collectie. Na een rode en zwarte variant van de handtas, komt Hogan nu met een zalmroze versie. Karl Lagerfeld by Hogan ligt in februari 2011 in de winkels.HOGAN
Lagerfeld