• Home
  • V1
  • Leads
  • IAF Awards voor Nelleke Strijkers

IAF Awards voor Nelleke Strijkers

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Leads

De Nederlandse retailer Nelleke Strijkers heeft met haar eigen modelabel, SPR+, twee prijzen gewonnen tijdens de World Apparel Convention van de International Apparel Federation (IAF) in het Portugese Porto. Strijkers won de prijs voor

het meest commerciële ontwerp en voor de beste manier om met materialen te werken.

Alleen

de prijs voor het meest creatieve ontwerp ging aan Strijkers voorbij. Het merk Blaenk van het Duitse ontwerpduo Nadine Möllenkamp en Silke Geib, ging met de ‘Most creative design prijs’ naar huis. Naast de twee winnaars waren er nog vijf genomineerden: Ellie Mucke uit Australië, Jatin Varma uit India, de MexiaanseTrista, Claudia Garrido uit Portugal en Pei Yuan Lee uit Taiwan.

De jury bestond uit: de Nederlandse Mariette Hoitink, van HTNK Fashion Recruitment & Consultancy, Dolores Gouveia van de Modatex Fashion School en ontwerper Júlio Torcato. De juryleden letten vooral op innovatie, originaliteit, creativiteit, stoffen en de kwaliteit van de collecties op basis van creativiteit en commercialiteit.

Ook de winnaar van 2011 was aanwezig bij de prijsuitreiking. De Colombiaanse Camilo Alvarez toonde zijn werk, waarin hij een verbinding wil maken tussen mode en communicatie. “Door middel van deze prijs heeft de IAF het doel om bruggen te slaan tussen jonge ontwerpers, nationale mode-verenigingen en de rest van de mode-industrie. Wij zijn er trots op dat door dit initiatief mode internationaal wordt gestimuleerd bij de invloedrijkste personen in de kledingindustrie," zegt Harry van Dalfsen, voorzitter van de IAF over de prijs.

Strijkers is eigenaresse van de winkel SPRMRKT aan de Amsterdamse Rozengracht. Ze verkoopt merken als Rick Owens, Maison Martin Margiela, Acne en haar eigen modelabel, SPR+. Eind vorig jaar won SPRMRKT de prijs voor de beste modewinkel van Amsterdam, van het tijdschrift Time Out. Ook werd de winkel genomineerd voor de 'Superstore Award' van het online platform Farfetch. Voor de modeondernemer haar winkel opende, hield ze zich bezig met fotografie, in Amsterdam en New York. Haar label SPR+ wordt ook verkocht bij Maxfield LA, L’Eclaireur Paris en Antonioli in Milaan.

Foto klein: Nelleke Strijkers
Foto groot: SPR+ via Antonioli

IAF
INTERNATIONAL APPAREL FEDERATION
Nelleke Stijkers
SPR+
SPRMRKT
World Apparel Convention