• Home
  • V1
  • Leads
  • Internationale expansie Claudia Sträter

Internationale expansie Claudia Sträter

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Leads

Het Nederlandse modelabel Claudia Sträter opent gedurende de komende anderhalf jaar twintig shop-in-shops in Engeland en Ierland. Het merk komt daar te hangen in de warenhuisketen Hause of Fraser. Het van oorsprong Schotse House of Fraser heeft in

totaal 63 vestigingen in Groot-Brittannië en Ierland.

De eerste acht shop-in-shops van Claudia Sträter openen in augustus onder meer in Londen, Manchester, Birmingham en Dublin. De timing voor het openen van shop-in-shops is goed, aangezien de nieuwe IJslandse eigenaar Baugur momenteel behoorlijk investeert in de herpositionering van het warenhuisconcern. Daarbij horen ook maatregelen om het assortiment aan te passen en nieuwe doelgroepen aan te trekken. Van die initiatieven hoopt Claudia Sträter te kunnen profiteren.

De uitbreiding in Groot Brittannië is niet het eerste buitenlandse avontuur van Claudia Sträter. Enkele jaren geleden presenteerde het merk zich op de Duitse markt en ook in Luxemburg zijn er al eerder verkooppunten geopend. In België sloot het bedrijf vorig jaar een overeenkomst met warenhuisketen Inno: naar aanleiding daarvan opende Claudia Sträter al zeven shop-in-shops. Dit najaar komen er daar nog drie bij. Uiteindelijk streeft het Nederlandse modelabel naar een totaalaantal van dertien shops in Nederland, tien in België en acht in het Verenigd Koninkrijk.

Vorig jaar stelde Claudia Sträter een nieuw ontwerpteam aan, dat ervoor zorgde dat de resultaten van de formule verbeterden. Ondanks dat bleef de omzet van Claudia Sträter in 2007 nog iets achter in vergelijking met de overige winkels uit de Fashiondivisie van Maxeda, vooral als gevolg van problemen met de collectie in het begin van dat jaar.

Claudia Strater
Inno
Maxeda