• Home
  • V1
  • Leads
  • Investeringsmaatschappij wil Karstadt overnemen

Investeringsmaatschappij wil Karstadt overnemen

bezig met laden...

Leads

Op de valreep is er toch nog een serieus overnamebod binnengekomen op de Duitse warenhuisgroep Karstadt. De Duits-Scandinavische investeringsmaatschappij Triton zou volgens de Duitse krant 'Bild am Sonntag'

een bod hebben gedaan van 30 miljoen euro en heeft nog eens 60 miljoen euro opzij gezet om in het bedrijf te investeren, maar die bedragen zijn niet bevestigd. Karstadt -een bekende warenhuisketen met 120 winkels in Duitsland- kwam vorig jaar in problemen toen moederbedrijf Arcandor failliet werd verklaard.

Hoewel in de periode voor de deadline op vrijdag 23 april jl., diverse overnamekandidaten zijn genoemd -zoals de Amerikaanse investeringsmaatschappijen Apollo, Blackstone, Permira en SUn Capital, het Britse Pamploma en zelfs de in opspraak geraakte zakenbank Goldman Sachs- is het bod van Triton uiteindelijk het enige gebleken. Triton werd in 1998 opgericht en heeft kantoren in Frankfurt, Stockholm en Londen en belangen in zo'n 27 firma's, vooral in Duitsland, in diverse sectoren (industrie, diensten en consumentengoederen).

Bild am Sonntag schreef ook dat een overname door Triton alsnog een kaalslag zou betekenen voor het personeelbestand van de warenhuisgroep. De potentiële nieuwe eigenaar heeft een herstructureringsplan gepresenteerd en wil ongeveer 4000 van de in totaal 25.000 werknemers ontslaan. Triton heeft bij monde van een woordvoerder wel toegezegd dat het -wanneer het overnamebod wordt geaccepteerd- de warenhuisgroep als geheel intact zal laten. Dat was een van belangrijkste voorwaarden van curator Klaus Hubert Goerg. De gesprekken met betrekking tot de overname van Karstadt door Triton worden deze week voortgezet.

Ondertussen lijkt ook duidelijkheid te ontstaan over de toekomst van de concurrerende warenhuisonderneming Kaufhof die Metro in 2006 te koop heeft gezet. Volgens Metro is de kans groot dat de uiteindelijke koper van Kaufhof ook wat winkels van Karstadt over zal willen nemen. De Amerikaanse investeringsmaatschappij Blackstone -die dus ook in verband met Karstadt is genoemd- zou belangstelling hebben getoond voor Kaufhof. Kaufhof bezit naast de 126 warenhuizen in Duitsland, ook de Belgische warenhuisgroep Galeria Inno met 15 winkels.

Arcandor
Karstadt
Scroll down to read more