• Home
  • V1
  • Leads
  • Jarige Hofstee wordt hofleverancier

Jarige Hofstee wordt hofleverancier

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Leads

De Koningin heeft de Larense schoenenwinkel Hofstee Schoenen het recht verleend zich ‘bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier’ te noemen. Daartoe heeft Burgemeester Elbert Roest dinsdag in de winkel een oorkonde overhandigd aan eigenaar

Jan Peter Hofstee. Dit betekent dat de winkel nu -op bijvoorbeeld briefpapier of verpakkingen- het Koninklijk Wapen mag voeren met daarbij de woorden “Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier”.

Op de dag van de uitreiking van de oorkonde bestond de winkel precies 125 jaar; het is daarmee de oudste winkel van Laren. De winkel begon in 1885 als schoenmakerij en veranderde langzaam in een schoenenwinkel. Sinds 1 januari 1991 wordt de zaak gerund door de vierde generatie Hofstee. De huidige eigenaars zijn Jan Peter Hofstee en vrouw Helma.

Het predicaat Hofleverancier is in 1815 ingevoerd door Koning Willem I en is samen met het predicaat Koninklijk (1816) één van de oudste Koninklijke onderscheidingen van ons land. Dit predicaat geeft bedrijven het recht om het Koninklijk wapen te voeren, met de toevoeging 'Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier'. De titel is verbonden aan de naam van de onderneming en het is niet overdraagbaar. Een Hofleverancier hoeft niet noodzakelijk te leveren aan het Hof. Hofstee Schoenen deed dat wel enkele keren; zo liepen bijvoorbeeld de bruidskinderen van Prins Willem Alexander en Prinses Máxima op schoenen die afkomstig waren van Hofstee.

hofstee
prijs