• Home
  • V1
  • Leads
  • JC Rags zoekt kandidaat voor doorstart

JC Rags zoekt kandidaat voor doorstart

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Leads

De rechtbank in Den Bosch heeft de modemerken Dept en JC Rags failliet verklaard. Beide merken maakten deel uit van Zinvest Fashion BV. Damesmodelabel Dept werd eerder deze week al gered door de Veldhovengroup. Het

modeconcern laat weten het denimmerk voor mannen, JC Rags, niet te hebben overgenomen.

Curator

Flip Schreurs van Boels Zanders Advocaten uit Eindhoven was vanmiddag niet bereikbaar voor commentaar. Een woordvoerster van het advocatenkantoor liet wel weten dat momenteel nog wordt gezocht naar de oorzaak van het faillissement. Ook wordt nog geïnventariseerd wat de gevolgen zijn voor winkeliers die collecties van JC Rags hebben ingekocht. Aan het Brabants Dagblad liet Schreurs weten dat er geïnteresseerde kandidaten zijn voor een doorstart.

Uit de meest recente cijfers van de Kamer van Koophandel - over het boekjaar 2010 - blijkt dat JC Rags 39 medewerkers in dienst had. Het nettobedrijfsresultaat kwam dat boekjaar uit op een verlies van 2 miljoen euro. Modemerk Dept had volgens curator Schreurs een schuld van 29 miljoen euro.

JC Rags werd in 1994 opgericht in Den Bosch. Ontwerper Hans Ubbink was ook bij de start van het merk betrokken. Sinds 2008 waren Dept en JC Rags in handen van Zinvest Fashion BV. De investeringsmaatschappij kocht de kledingmerken van Thomas Netten en Marcel van Gelderen. Laatst genoemde is ook de man achter multibrandketen Men at Work. Momenteel wordt JC Rags verkocht in Nederland, Oostenrijk, België, Canada, Duitsland, Griekenland, Zwitserland en de Verenigde Staten.

Het Nederlandse modeconcern de Veldhovengroup maakte eerder deze week al bekend Dept over te nemen. Met het merk wil het bedrijf meer focussen op damesmode in het middensegment. CEO Martijn Veldhoven noemt Dept een 'on-fashion merk' dat een jongere doelgroep aanspreekt. “De doelgroepen van onze huidige merken Turnover en Sandwich richten zich niet op de specifieke doelgroep die Dept aanspreekt. Het is daarom een goede toevoeging.” Volgens het Brabants Dagblad gaat 21 van de 42 medewerkers van Dept mee naar de nieuwe eigenaar. De vijf winkels van Dept in Nederland vallen niet onder het faillissement.

Dept
Failliet
Faillissement
JC Rags
VeldhovenGroup