• Home
  • V1
  • Leads
  • Jeansketen Forecast verdwijnt

Jeansketen Forecast verdwijnt

25 aug 2010

Leads

De jeansketen Forecast, onderdeel van de Coltex Retail Group, houdt op te bestaan. Dat heeft Coltex woensdag bekendgemaakt. Het bedrijf past zijn strategie aan en gaat zich concentreren op damesmode. Werknemers en winkels van Forecast

worden geïntegreerd in de andere ketens van de groep: Didi, Steps en Superstar.

De Coltex Group is een Nederlands familiebedrijf dat dateert uit 1903. Het was in 1974 een van de eerste moderetailers die met franchising begon. Met de nieuwe strategie wil het bedrijf de slagvaardigheid verbeteren en inspelen op veranderingen in de nationale en internationale retailmarkt. Verwacht wordt dat de organisatiewijziging in het tweede kwartaal van 2011 is afgerond. Coltex is momenteel alleen in Nederland en België actief. Het bedrijf heeft ongeveer 370 winkels (inclusief franchises) en 2300 medewerkers. Het hoofdkantoor is gevestigd in Heerhugowaard.

Forecast - voorheen VET- is een multibrand retailer. Dit in tegenstelling tot de andere Coltex-formules Didi, Superstar en Steps waar alleen de eigen merken worden verkocht. Het is ook de enige keten van Coltex die mannenkleding verkoopt. Forecast heeft 46 filialen in heel Nederland. Een deel daarvan zal worden omgevormd tot nieuwe winkels voor een van de andere formules. Een ander deel wordt waarschijnlijk afgestoten.

Behoud van werkgelegenheid is voor Coltex van groot belang. Het bedrijf benadrukt dat als gevolg van de nieuwe strategie geen gedwongen ontslagen zullen vallen. Alle medewerkers van Forecast - zowel op het hoofdkantoor als in de winkels - kunnen bij een van de andere formules aan de slag.

Coltex
Forecast