• Home
  • V1
  • Leads
  • Jil Sander en Uniqlo uit elkaar

Jil Sander en Uniqlo uit elkaar

23 jun 2011

Leads

De Duitse ontwerpster Jil Sander heeft haar laatste collectie ontworpen voor de Japanse modeketen Uniqlo. Na drie jaar gaan de twee partijen uit elkaar, zo heeft Uniqlo donderdag bekend gemaakt. Jil Sander ontwikkelde de +J collectie

voor Uniqlo, een iets duurdere lijn met meer zakelijke kledingstukken voor dames en heren in de voor de ontwerpster zo typerende minimalistische stijl.

D

e eerste +J collectie voor Uniqlo werd in oktober 2009 gelanceerd en zeer goed ontvangen. Oorspronkelijk was het de bedoeling dat Jil Sander de creatieve leiding zou nemen voor alle collecties van Uniqlo, maar in de praktijk concentreerde zij zich op haar eigen lijn. "Mevrouw Sander en Uniqlo hebben na de afronding van de aankomende najaars- en wintercollectie geconcludeerd dat alle mogelijkheden van deze creatieve samenwerking zijn uitgediept en dat het einddoel is bereikt. Zodoende hebben beide partijen besloten de design consulting overeenkomst met deze laatste collectie te beëindigen," zo meldt Fast Retailing in het persbericht.

Jil Sander (67) lanceerde in 1968 het merk dat nog steeds haar naam draagt. In 1999 werd het modehuis overgenomen door Prada. Kort na de overname verliet de oprichtster het bedrijf. In 2003 keerde zij terug, maar vertrok een jaar later weer en trok zich vijf jaar lang uit de modewereld terug. De samenwerking met Uniqlo was in feite haar eerste opdracht als Fashion Consultant, waarvoor zij in 2009 een nieuw bedrijf is gestart.

De creatieve leiding van modehuis Jil Sander is sinds 2005 in handen van de Belgische ontwerper Raf Simons.

JIL SANDER
Uniqlo