• Home
  • V1
  • Leads
  • Kapitaalinjectie voor Zeb

Kapitaalinjectie voor Zeb

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Leads

Investeringsfonds Vendis Capital heeft een belang genomen in de Belgische modeketen Zeb en investeert 7,6 miljoen euro in het bedrijf. Dat meldt De Tijd. Zeb wil met het nieuwe kapitaal verdere expansie financieren.

Zeb werd in 1993 opgericht en is de afgelopen jaren al sterk uitgebreid. De multibrand winkelketen groeide van zeven filialen in 2007 naar 21 winkels nu. Zeb verkoopt kleding voor dames, heren en kinderen van merken als Esprit, Only, EDC, Vero Moda, Jack & Jones, Mexx, Levi's en Lee Cooper. Afgelopen zomer werd het aanbod aangevuld met het eigen streetwear label 'Get Infected', daarnaast wordt ook het label 'Zeb Women' verkocht. De keten boekt een jaaromzet van 26 miljoen euro en heeft 142 mensen in dienst. In 2009 werd Zeb voor de derde keer op rij verkozen tot de beste winkelketen van België.

Voor Vendis Capital is dit de eerste investering. Het fonds werd in oktober 2009 opgericht door het voormalige management van retailholding Mitiska met een startkapitaal van 55 miljoen euro. Er wordt nog gezocht naar andere investeerders (privé- en institutioneel) om de kapitaalbasis te verhogen tot 100 miljoen euro.

"Zeb is een goed voorbeeld van het type investering dat we met Vendis willen doen", zegt Willem Van Aelten, een van de initiatiefnemers van het fonds. "In partnerschap met een sterke ondernemer en een goed team het groeiplan van een succesvol retailconcept ondersteunen."

Vendis Capital
ZEB
zebweb