• Home
  • V1
  • Leads
  • Kering zoekt stagiairs

Kering zoekt stagiairs

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more
Leads

"We hebben grote moeite om de juiste mensen te vinden," zegt Francois-Henri Pinault, CEO van Kering (voorheen PPR). Toch is de topman niet van plan om personeel aan te nemen, maar gaat hij samen met Vogue Italië op zoek naar 23

stagiairs, voor functies in de marketing, communicatie en productontwikkeling. Het afgelopen decennium heeft het bedrijf zich volgens Pinault te veel gericht op ontwerpers.

"Jongeren

moeten zich zeer welkom voelen in een bedrijf als Kering," zegt Pinault bij de aftrap van de wervingsactie met Vogue. Pinault verwijst naar Stella McCartney, zij was 30 jaar toen ze in zee ging met Kering. Alexander McQueen was 31, net als Christopher Kane. En Balenciaga's hoofdontwerper Alexander Wang is 28 jaar.

Kering heeft 23 vacatures voor stagiairs

Wie staat te popelen om bij het Franse concern voor luxemode aan de slag te gaan, kan solliciteren voor stages bij Gucci, Bottega Veneta, Brioni, Sergio Rossi, Boucheron, Girard-Perregaux, JeanRichard en Pomellato. Het gaat om functies in Italië, Frankrijk en Zwitserland. Vogue Italië helpt bij de selectie van de sollicitanten, die een brief met cv en een videopresentatie van 30 seconden moeten opsturen. Voor het geld hoeven de modetalenten niet bij Kering te werken. Het beursgenoteerde bedrijf dat in de eerste zes maanden van 2013 een omzet boekte van 4,678 miljard euro, verwacht dat de modeprofessionals in spé in de rij staan voor onbetaalde stages. Bij een enkele vacature staat dat de stagiair 500 euro per maand krijgt vergoed.

Stages - veelal voor al afgestudeerde starters op de arbeidsmarkt - zijn omstreden in de modewereld. Wie een stage wil lopen bij het Britse modehuis Alexander McQueen, kan rekenen op werktijden van negen uur ’s ochtends tot acht uur de volgende ochtend. Voor een show worden stagiairs zelfs gevraagd om pas naar huis te gaan als ze echt niet meer kunnen, bracht de Amerikaanse modejournalist Suzy Menkes eerder dit jaar naar buiten.

Libby Page, een stagiaire modejournalistiek in Londen, lanceerde in februari de campagne 'the devil pays nada'. Aan de krant NRC Next vertelde Page dat ze zeven onbetaalde stages heeft gedaan in vier jaar. In het weekend had ze een bijbaan en ze sloot een lening af om de stages te financieren. “Mode was mijn droom. Ik dacht dat talent en hard werken genoeg zouden zijn, maar dat zie ik nu anders. Betaalde startersplekken zijn er niet. Onbetaalde stages zijn de enige manier om binnen te komen in de mode-industrie. Maar ik kan het me niet veroorloven om jaren voor niks te werken."

Foto’s: Christopher Kane lente- en zomercollectie 2014

Kering
PPR