• Home
  • V1
  • Leads
  • Kwakkelende Kalvertoren krijgt nieuwe eigenaar

Kwakkelende Kalvertoren krijgt nieuwe eigenaar

bezig met laden...

Leads

De Kroonenberg Groep heeft het hoogste bod uitgebracht op de Kalvertoren in Amsterdam. De vastgoedhandelaar heeft het winkelcentrum gekocht voor 117,5 miljoen euro. Redevco en Bouwinvest hadden ook interesse in de Amsterdamse retaillocatie, maar grepen mis.

Dat schrijft Vastgoedmarkt.

De Kalvertoren, die de Kalverstraat verbindt met de Heiligeweg en de Singel, bevat 11.5000 vierkante meter aan winkelruimte. Onder andere Hema, V&D, H&M en Mango hebben een winkel in het pand. Ook zitten er in het gebouw 29 koopappartementen en een politiebureau.

Bovenste verdieping Kalvertoren kampt met leegstand

Bij de opening van de Kalvertoren in 1997 stonden winkeliers in de rij voor een plekje. Volgens het Parool gaat het de laatste tijd matig met het winkelcentrum. De huren zouden sinds 2008 met een kwart zijn verlaagd: een teken dat de locatie minder in trek is bij retailers. Vooral op de eerste verdieping zijn lege winkels. Een medewerker van Timberland zei vorige maand tegen de krant: "De meeste mensen weten niet eens dat wij hier zitten. Die komen alleen voor de wc naar deze verdieping, en als we geluk hebben komen ze dan ook even bij ons langs."

Naar verluidt gaat de Kroonenberg Groep volgende week het contract ondertekenen over de aankoop van de Kalvertoren. Momenteel is het gebouw nog in handen van Deutsche Bank Asset Management. Hoe Kroonenberg het winkelcentrum nieuw leven in gaat blazen is nog onduidelijk.

Kalvertoren
kroonenberg groep
Scroll down to read more