L'Wren Scott: 'Genereus, hoffelijk en zo leuk'

Haar headmistressjurk was het bekendste stuk uit haar oeuvre. Vrouwen als Michelle Obama, Oprah Winfrey en Angelina Jolie mocht ze tot haar klantenkring rekenen. In 2010 zei ze tegen Woman's Wear Daily (WWD): "Als je L'Wren Scott bent en je besluit iets te doen, doe je alles om daarin

te slagen."

Gisterochtend overleed L'Wren Scott, ontwerpster en eigenaresse van modelabel LS Fashion. De 49-jarige Scott pleegde vermoedelijk zelfmoord in haar appartement in New York.

DeL'Wren Scott: 'Genereus, hoffelijk en zo leuk' Britse krant the Guardian speculeert over haar dood: ze zou in financiële problemen verkeren. Haar modelabel zou vorig jaar een verlies hebben gedraaid van 3,5 miljoen pond. In 2012 zou het bedrijf een verlies hebben van 2,5 miljoen pond. Scott had een relatie met vermogende Mick Jagger. Maar ze stond er om bekend dat ze geen financiële hulp van hem wou aannemen.

Ontwerpster L'Wren Scott dood aangetroffen in appartement

L'Wren Scott werd geboren als Luann Bambrough. Ze werd geadopteerd en groeide op in een Mormoons gezin. Ze was al jong erg lang en leerde haar eigen kleding te maken, omdat niets anders paste. Op haar zeventiende werd ze ontdekt als model, door fotograaf Bruce Weber. Hij vroeg haar voor een campagne van Calvin Klein. Omdat ze meer modellenwerk wilde doen, vertelde ze haar streng religieuze ouders dat ze een vriend ging bezoeken in New York, maar ze reisde eigenlijk af naar Parijs. Ze veranderde haar naam en ging aan de slag voor Chanel.

Scott wilde niet het type model zijn dat verveeld sigaretten rookte en door modetijdschriften bladerde als ze moest wachten tijdens een shoot. Ze las kranten, omdat ze iedere dag iets wilde leren, vertelde ze WWD. De stylisten op de set intrigeerden haar ook. Ze bestudeerde de kleding en was bijna geobsedeerd aan het kijken hoe kleding op een hanger hing.

L'Wren Scott had beroemde klanten

In 1994 gaf ze de brui aan haar modellencarrière en besloot ze stylist te worden in Californië. In 2006 lanceerde ze haar eerste eigen collectie. Ze ontwierp vooral rode loperjurken voor sterren als Angelina Jolie, Nicole Kidman, Amy Adems en Penelope Cruz. Maar ze rekende ook Michelle Obama en Oprah Winfrey tot haar klanten.

Scott - zelf 1.90 meter - ontwierp in het bijzonder voor lange vrouwen. Ze begreep de behoeften van lange vrouwen om er elegant uit te zien. Ook was het belangrijk dat de kleding comfortabel was. "Het korset hebben we lang geleden al afgedaan," zei Scott tegen the Telegraph in 2011. Haar werk noemde ze 'praktisch'. "Ik ambieer niet om ieder seizoen een revolutie te ontketenen. Mijn collectie draait om evolutie. Je moet nadenken vanuit de klant, er zijn zoveel verschillende soorten vrouwen, uit de hele wereld, met verschillende wensen en in verschillende vormen en maten."

De afgelopen jaren breidde ze haar bedrijf uit met in Italië gemaakte schoenen, handtassen, brillen, parfum en een Banana Republic capsule collectie.

"Ze was een totale perfectionist," zegt Anna Wintour, hoofdredacteur van de Amerikaanse Vogue, over Scott tegen WWD. "Ze belichaamde waar haar kleding voor stond: een sterk karakter, gecombineerd met een zelfverzekerde stijl. L'Wren was altijd ongelooflijk genereus, hoffelijk, vriendelijk en zo leuk."

Foto groot: L'Wren Scott in haar headmistressjurk, fotografie Bryan Adams

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN