• Home
  • V1
  • Leads
  • Label: Nieuwe mannenmodebeurs in Londen

Label: Nieuwe mannenmodebeurs in Londen

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Leads

De Britse modebranche kan aankomend beursseizoen niet één maar twee nieuwe modevakbeurzen gaan verkennen. De twee kersverse concurrenten hebben zich beide bijna volledig op mannenmode gericht. In oktober werd de komst van

Stitch al aangekondigd. Deze week is daar nog een nieuwe vakbeurs voor mannenmode bijgekomen: Label.

Label is geboren uit de Spirit sectie van de gevestigde damesmodebeurs Pure. Spirit werd drie jaar geleden in het leven geroepen door beursorganisator Emap voor winkeliers en inkopers geïnteresseerd in young fashion en korte termijnmerken. "Label is een uitwerking hiervan, waarbij wij ons volledig richten op mannenmode en unisex labels," zegt beursdirecteur Samantha Blaesby.

Voor de eerste editie van Label hebben zich volgens de organisatie al meer dan honderd merken aangemeld, zoals Bench, Seventyseven, BC London, Andy Warhol, Pepe Jeans, Original Penguin, Motel, Yumi, Peoples Market, Paul Frank en Soul II Soul. Chaser LA gebruikt Label als platform voor de lancering van het merk.

Label richt zich voornamelijk op kleinere, zelfstandige retailers in Groot Brittannië. Die wil Stitch óók aantrekken, maar daarnaast richt de andere nieuwe vakbeurs zich op retailers van het Europese vasteland die het wil laten profiteren van de lage koers van de Britse pond. "Dat maakt het extra aantrekkelijk om Britse merken in te kopen," zei woordvoerster Teresa Paul eerder in FashionUnited. Stitch richt zich op premium merken en kleinere herenmodelabels. De nadruk ligt op namen uit eigen land. Vorige week maakte Stitch de eerste namen van deelnemers bekend (waaronder overigens ook merken uit Frankrijk, de VS en Canada): Zo hebben Fenchurch, Farah en Penguin hun aanwezigheid bevestigd, evenals Bolongaro Trevor, Blaqua, King Baby Studio, Rolland Berry, Sunday Rocks, Rock Revival, Dirtee Hollywood, Rebel Cashmere, Shulon en Plain Jane Homme.
Bij Label is de focus meer gericht op trendy young fashion merken.

Label is van 14 t/m 16 februari 2010 samen met Pure London en Spirit in Olympia in Londen. Stitch is op 14 en 15 februari 2010 in
Old Billingsgate Market in het oosten van de stad.

Foto: Pepe Jeans

label-uk
STITCH
UK Label