Mada van Gaans in de leer bij Just B.

Het komt steeds vaker voor. Jonge, veelbelovende, afgestudeerde ontwerpers die een samenwerking van korte duur aangaan met een gearriveerd (mode)label. Nieuw is echter dat ontwerpers een tijdje kunnen meelopen met grote modebedrijven om ervaring op te doen. Een van d

e mensen die zich daar voor inzetten is Mariëtte Hoitink. Hoitink is met het project Turning Talent into Fashion al enige tijd bezig jonge ontwerpers in contact te brengen met het bedrijfsleven. Want, zo zegt zij “ook ontwerpers die al een label hebben en voor de buitenwereld succesvol lijken, hebben vaak nog hulp nodig. Dit is een van de manieren waarop we mensen kunnen stimuleren. Het is een begin. Maar we zijn ook bezig met een fonds waarmee we jonge ontwerpers op weg kunnen helpen.”

Mada van Gaans in de leer bij Just B.Modelabel JustB reageerde onmiddellijk enthousiast op een samenwerking met een frisse, jonge ontwerper. En zo is Mada van Gaans, in 2004 afgestudeerd aan ArtEZ in Arnhem en al sinds 2006 actief als zelfstandig ontwerper, sinds 1 maart in de leer bij het Nederlandse merk. Van ontwerpen tot productie, financiering en planning – ze is overal bij. Maar het is niet alleen leerzaam voor haar. Het genoegen is geheel wederzijds. “Er waren meerdere gegadigden,” vertelt brand manager van JustB, Nathaly Heijmans. “Wij hebben voor Mada van Gaans gekozen omdat haar stijl goed aansloot bij JustB en zij heel sterk is in geweven collecties. En dus is het leerzaam voor beide kanten.” Ook niet geheel onhandig: Van Gaans heeft een kleine collectie van zes jurken ontworpen voor Just B. die gepresenteerd zal worden op de Modefabriek in juli.

Just B. is het eerste label dat zich met een coachingtraject inzet voor modetalenten en hoopt zo andere labels te inspireren. “Merken houden nu zo standvastig vast aan hun eigen concept. Creativiteit is ver te zoeken. Een frisse, jonge ontwerper werkt ook als eye-opener,” vindt Heijmans. Van Gaans blijft zes maanden bij Just B. en dan is het de beurt aan iemand anders. Hijmans: “We zijn wel al bezig met een volgende ontwerper, maar wie dat is blijft nog even geheim.”

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN