• Home
  • V1
  • Leads
  • Marga Weimans wint IAF prijs

Marga Weimans wint IAF prijs

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Leads

Voor het tweede jaar op rij heeft een Nederlandse de IAF International Designer Award gewonnen. Na Nelleke Strijkers - ontwerpster en retailer - nam dit jaar Marga Weimans de prijs in ontvangst, tijdens de World Apparel Convention van

de International Apparel Federation (IAF) in het Chinese Shanghai.

Weimans

won de prijs voor de creatiefste collectie. Ze krijgt het aanbod om aanwezig te zijn tijdens de World Fashion Convention die volgend jaar in Colombia zal plaatsvinden. Tijdens haar bezoek aan de Colombiaanse stad Medellin krijgt ze de kans om haar collectie te presenteren.

Blaenk wint nogmaals

Het Duitse merk Blaenk, dat wordt gerund door de ontwerpers Nadine Möllenkamp en Silke Gei, wonnen de tweede prijs, voor het meest commerciële ontwerp. De dames van Blaenk vielen vorig jaar ook al in de prijzen bij de IAF Awards. Toen ging het duo met de ‘Most creative design prijs’ naar huis. De derde prijs ging dit jaar naar Carolina Sepulveda Acevedo uit Colombia.

In totaal waren acht landen vertegenwoordigd op het event in Shanghai: China, Colombia, Taiwan, Brazilië, Nederland, Duitsland, India en Sri Lanka. De ontwerpers uit de acht landen werden beoordeeld op innovatie, originaliteit, creativiteit, het gebruik van materialen en de kwaliteit van de collecties. De jury bestond uit de Nederlandse Mariette Hoitink, van HTNK Fashion Recruitment & Consultancy, Zhao Ping van de academie voor Fashion Art and Engineering of Beijing Institute of Clothing Technology, Leslie Holden van het Amsterdam Fashion Instiute (Amfi) en Fu Yin, hoofdontwerper bij TF-Sunny.

International Designer Award voor creatieve collectie Marga Weimans

Marga Weimans staat bekend om haar experimentele en theatrale modecreaties. De ontwerpster begon pas op 36-jarige leeftijd met een mode-opleiding aan de Antwerpse Koninklijke Academie voor Schone Kunsten. Daarvoor studeerde ze bestuurskunde en werkte ze als beleidsmedewerker voor de gemeente Rotterdam op het gebied van veiligheid.

Met haar afstudeercollectie, waarin zij een modebeeld creëerde voor de moderne zwarte vrouw als sterk en actief persoon, won zij in 2005 de i-D Styling Award van modeblad i-D en een geldbedrag van 3000 pond. Coutureopdrachten voor theater, tentoonstellingen in het museum Boijmans van Beuningen en een overeenkomst met het Groninger Museum dat jaarlijks werk van haar koopt, volgden. Ze toonde ook diverse keren haar collecties op de Amsterdam Fashion Week.

Foto’s: Marga Weimans tijdens Vogue Fashion’s Night Out in Amsterdam
Fotografie: De Fotomeisjes

IAF
IAF International Designer Award
INTERNATIONAL APPAREL FEDERATION
Marga Weimans
World Apparel Convention