Maus Frères volledig eigenaar Lacoste

Het conflict tussen oud Lacoste topman Michel Lacoste en zijn 36-jarige dochter Sophie Lacoste Dournel heeft ertoe geleid dat het van oorsprong Franse bedrijf nu volledig in Zwitserse handen is. Zes weken na haar aanstelling als

voorzitter van de groep - een benoeming waartegen haar vader zich fel verzette - heeft Sophie Lacoste Dournel bekend gemaakt dat zij en de overige aandeelhouders van de familie Lacoste de resterende 28 procent van het bedrijf zullen verkopen aan Maus Frères. Tijdens een persconferentie woensdag in Parijs zei de prille voorzitter dat zij en haar familie hun belang "met grote droefheid" verkopen.

SophieMaus Frères volledig eigenaar Lacoste Lacoste Dournel werd eind september benoemd als voorzitter van Lacoste. Haar vader die die rol sinds 2005 vervulde, werd uit zijn positie ontheven. Dat liet hij niet over zijn kant gaan. In een interview met de Franse krant Le Monde zei hij over zijn dochter: "ze heeft in haar hele leven nog geen dag in het bedrijf doorgebracht en is niet in staat om het (bedrijf, red.) te runnen". Lacoste Dournel wilde daar niet op reageren en vader en dochter zouden niet meer on speaking terms zijn met elkaar.

Vervolgens besloten Michel Lacoste en een paar andere aandeelhouders om hun belang - in totaal 30,3 procent - in het bedrijf te verkopen. Maus Frères had via dochtermaatschappij Devanlay al 35 procent van Lacoste in handen en bood de hoofdprijs. De overige aandeelhouders, onder leiding van de nieuwe voorzitter, hebben geprobeerd om het bedrijf in de familie te houden. "We hadden een ambitieus project en de ferme wens om de meerderheid in de familie te houden," zei Sophie Lacoste tijdens de persconferentie. Helaas bleek het onmogelijk om het bod van Maus Frères te evenaren. Tel daar het familieconflict bij op en de situatie werd onhoudbaar. Het modebedrijf dat in 2011 een retailomzet boekte van 1,6 miljard euro, werd door de transactie gewaardeerd op 1 tot 1,25 miljard euro. Maus Frères bood daarop dezelfde voorwaarden voor de overige aandelen Lacoste die nog in het bezit van de familie bleven.

Tijdens de persconferentie spak Sophie Lacoste haar vertouwen uit in de toekomst van Lacoste onder Maus Frères. "Wij hebben deze aandelen van onze grootouders gekregen met de bedoeling om ze door te geven. Het is erg moeilijk om ze af te staan." De Financial Times schat dat Sophie Lacoste en andere familieleden samen ongeveer 280 tot 350 miljoen euro verdienen aan de verkoop.

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN