• Home
  • V1
  • Leads
  • Merken WaalWear Kids overgenomen

Merken WaalWear Kids overgenomen

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Leads

Kindermodemerken Jottum, Cakewalk, Pointer en Barbara Farber worden overgenomen door het nieuw opgerichte New Fashion Kids B.V. (NFK). Dat betekent dat de huidige eigenaar, WaalWear Kids, na afronding van de overname half januari ophoudt te

bestaan. Dat heeft algemeen directeur Jeannine Butzelaar bevestigd.

NFK

B.V. is onderdeel van het investeringsfonds New Fashion, dat ook een belang heeft in Twinlife. Volgens Bob Sikkema, directeur van NFK, is de overname een logisch gevolg van de marktontwikkelingen. "Steeds vaker worden merken samengevoegd binnen grotere bedrijven. Retailers zijn op zoek naar sterke partners die een interessant totaalpakket kindermode kunnen aanbieden." Hoeveel geld met de overname is gemoeid wordt niet vermeld.

NFK en Twinlife zullen de komende maanden de diverse labels integreren onder NFK. Het merkenpakket bestaat dan uit twee jongensmerken. Pointer en Twinlife Junior en drie voor meisjes, Jottum, Cakewalk en Barbara Farber. Barbara Farber dat in 2011 voor het laatst in de winkel lag, zal in 2014 door NFK opnieuw op de markt worden gebracht.

Tussen nu en half januari worden gesprekken gevoerd met de circa dertig personeelsleden van WaalWear Kids. Een gedeelte van de organisatie zal van Badhoevedorp waar WaalWear is gevestigd, verhuizen naar de thuisbasis van NFK in Baarn.

WaalWear Kids - dat onderdeel is van Logo International waar ook We Fashion, O'Neill en Van Gils onder vallen - reorganiseerde twee jaar geleden. De merken Barbara Farber, Pointer en Dobber jr. werden stopgezet en de focus kwam te liggen op Jottum en Cakewalk. "Dat was een goede beslissing," zei Butzelaar in oktober 2011 tegen FashionUnited. "We hebben met Jottum over de hele linie een omzetplus van 11 procent gerealiseerd. Met Cakewalk zelfs 37 procent. Dat zijn flinke percentages waar we heel trots op zijn en waar we met het hele team hard voor hebben geknokt." Dit jaar werd Pointer opnieuw geïntroduceerd.

Gezamenlijk hebben de kinderkledingmerken van NFK meer dan 2.000 verkooppunten in 10 landen.

Foto: Jottum A/W 2012

Barbara Farber
Cakewalk
Jottum
new fashion kids
Pointer
Twinlife
Waalwear