Michael Kors opent outletwinkel in Lelystad

Het Amerikaanse modehuis Michael Kors gaat verder uitbreiden in Nederland. Na winkels in Amsterdam, Rotterdam en Designer Outlet Roermond, gaat Michael Kors ook een winkel openen in Lelystad. Het gaat om een vestiging in factory outlet center Bataviastad.

De outletwinkel in Bataviastad moet eind juni dit jaar de deuren gaan openen. Het bedrijf zoekt voor het filiaal nog een store manager en een assistant store manager .

EindMichael Kors opent outletwinkel in Lelystad juni gaat Michael Kors' outletwinkel in Bataviastad open

Het gaat goed met het Amerikaanse modehuis. Het bedrijf zag in het derde kwartaal van het lopende boekjaar de winst met 77 procent stijgen naar 229,6 miljoen dollar (169,8 miljoen euro), terwijl de omzet met 59 procent groeide naar 1,01 miljard dollar (747 miljoen euro). Sinds Michael Kors in 2011 zijn beursgang maakte, groeit het bedrijf ieder kwartaal met minstens 40 procent. Vooral de tassen, horloges en accessoirelijnen van de modeontwerper zijn erg geliefd. Naar aanleiding van de uitstekende resultaten in het derde kwartaal, heeft het bedrijf de winstprognose voor het volledige boekjaar verhoogd van tussen 2,77 en 2,81 dollar naar een schatting van 3,07 en 3,09 dollar per aandeel.

Kors - behalve als modeontwerper ook bekend als jurylid van het tv-programma 'Project Runway' - startte zijn label in 1981. Met de lancering van zijn tweede lijn 'Michael Michael Kors' in 2004 maakte het bedrijf een enorme groeispurt. De collectie lag meteen het eerste seizoen bij 350 verkooppunten. Inmiddels heeft Michael Kors meer dan 200 eigen winkels in 74 landen. Naast glamoureuze mode verkoopt het merk accessoires, schoenen, parfum, horloges en meubels.

Het Amerikaanse merk heeft sinds september 2012 een winkel aan de P.C. Hooftstraat in Amsterdam. Eind 2013 opende een winkel aan de Kruiskade in Rotterdam, in het 'High End Fashion District' - een populair winkelgebied in het hart van de stad. Hier zijn winkels gevestigd van onder meer Caroline Biss, Marc Cain, Liu Jo en Coccinelle.

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN