• Home
  • V1
  • Leads
  • Moam voor Hema collectie gelanceerd

Moam voor Hema collectie gelanceerd

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Leads

Voor het rookworst-shirt heeft hij moeten knokken. Dat vonden ze bij Hema veel te banaal. Moam-initiatiefnemer Martijn Nekoui hield vol tot in de directiekamer van het retailconcern en nu is het shirt bijna een icoon op zich en de blikvanger van de Moam voor Hema collectie. Inclusief speciaal rookworst-t-shirt zakje,

dat Nekoui deels uit eigen honorarium heeft betaald. "Ik kan niet zo goed 'nee' horen, als ik iets wil."

"O
ntzettend trots" op Moam voor Hema

Bij de presentatie van de collectie vrijdagavond in het Hema-filiaal aan de Nieuwendijk in Amsterdam, verontschuldigde de 26-jarige Martijn Nekoui zich publiekelijk voor de "duizenden mails, telefoontjes en sms-jes", die hij de afgelopen negen maanden op het Hema-productieteam heeft afgevuurd. "Toen ik in januari dit jaar werd benaderd door Hema voor een samenwerking heb ik meteen ‘ja’ gezegd. Maar ik had nooit durven dromen dat het zo groots zou uitpakken, ik ben dan ook ontzettend trots op het eindresultaat en het team." In een voorgesprek met FashionUnited vertelde Nekoui door meer bedrijven voor samenwerkingen te zijn uitgenodigd, maar dat Hema als enige carte blanche gaf. "Bij andere bedrijven waren er steeds allerlei restricties aan verbonden."

De collectie is ontworpen door Dewi Bekker, Sanne Faber, Julie de Ruijter en Tess van Zalinge. Martijn Nekoui bracht het viertal bij elkaar onder zijn Moam (Mode Amsterdam) paraplu. De vier jonge ontwerpsters zijn elk cum laude afgestudeerd, maar kwamen vóór de Moam-opdracht in de modewereld niet aan de bak. Nekoui vertelt hoe de een kantoren schoonmaakte en de ander in een winkel werkte. Met de Hema-samenwerking op hun cv zal daar volgens hem snel verandering in komen.

Het is het eerste commerciële project van Nekoui en zijn ontwerperscollectief. Vorig jaar werd een collectie gepresenteerd onder de naam Moam Collective, ontwikkeld door een groep van acht ontwerpers. Ook zij hebben volgens de initiatiefnemer nu allemaal een baan in de branche. Bij de selectie en begeleiding van de ontwerpers krijgt Nekoui hulp van onder andere Mariette Hoitink van recruitmentbureau HTNK en stylist Frans Ankoné.

De Moam voor Hema collectie bestaat uit twintig items voor dames en heren die onderling goed te combineren zijn. In het voortraject heeft het team honderden consumenten ondervraagd. Volgens Nekoui is het resultaat de perfecte basis-collectie. "Dit bestond nog niet," zegt hij. De verschillende ontwerpen komen in combinaties eigenlijk het beste tot hun recht. Zo wordt het rode shirt samen met het rode bomberjack en de zwarte broek een leuke look, net als wanneer de groene jurk samen met het grofgebreide vest en sjaal in dezelfde kleur wordt gedragen. Naast kledingstukken heeft het team ook accessoires en gebruiksvoorwerpen bedacht, zoals theedoeken en een kladblok. "Want dat is óók Hema." Maandag 29 september is de collectie bij 280 Hema-filialen in heel Nederland te koop.

Binnenkort volgt de bekendmaking van het nieuwe Moam ontwerperscollectief. De tweede Moam Collective collectie wordt waarschijnlijk in april gepresenteerd.

Esmerij van Loon

Foto (De Fotomeisjes): Het Moam voor Hema ontwerpteam
HEMA
Martijn Nekoui
MOAM