Modekwartier werkt, maar toekomstkoers moet duidelijker
Door FashionUnited
bezig met laden...
Mede dankzij het project is de wijk verlost van enkele grote problemen van de wijk; zoals verwaarlozing en drugsproblematiek, die zijn verminderd. Toch is het rapport ook kritisch. Over het ontbreken van een duidelijke koers voor de toekomst, bijvoorbeeld: “Het Wijkactieplan (2007) bevat veel goede maatregelen maar geen duidelijk gedeeld streefbeeld van de toekomst van de wijk,” zo staat te lezen in het rapport “Wat is gewenste bevolkingssamenstelling? Wat voor type wijk wordt Klarendal? Immers, een wijk is niet maakbaar, en de toekomst niet kenbaar, maar handelen zonder richting is weer het andere uiterste.” Verder plaatst het rapport een kanttekening bij het idee om het Modekwartier via looproutes onderdeel te laten zijn van de binnenstad.
Het
De aanbeveling is om het modekwartier nog zeker een aantal jaren te stimuleren, ook al wordt er in het rapport min of meer vanuit gegaan dat het Modekwartier uiteindelijk weer uit de wijk zal verdwijnen. “Maar dat hoeft geen desastreuze gevolgen te hebben.”
Het rapport is gemaakt in opdracht van Rijksbouwmeester Liesbeth van der Pol. Doel was te onderzoeken wat de mogelijkheden en onmogelijkheden zijn in de ontwikkelingen in de Arnhemse wijk Klarendal.
Wethouder Michiel van Wessem is blij met het project, liet bij de in ontvangstname van het rapport weten: “Het is prettig om te lezen dat er veel dingen goed gaan in Klarendal. Dankzij de inzet van woningcorporatie Volkshuisvesting, de inwoners en ondernemers uit de wijk en de aanpak van de openbare ruimte is de aantrekkelijkheid en leefbaarheid van Klarendal toegenomen.” Over de verbeterpunten die blijken uit het rapport zegt hij: “Die willen we als gemeente samen met de betrokken partijen oppakken. De eerste gelegenheid daarvoor is de wijkconferentie op 21 april over 10 jaar wijkenaanpak.”
Arnhem
Modekwartier