• Home
  • V1
  • Leads
  • Modewinkels op Rotterdam CS gaan dicht

Modewinkels op Rotterdam CS gaan dicht

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Leads

De tijd doden tot de trein arriveert, is op Rotterdam Centraal binnenkort niet meer mogelijk bij Hunkemöller, Shoeby en Desigual. Exploitant NS heeft besloten de modewinkels te sluiten, omdat de filialen niet winstgevend zouden zijn. Volgens Ron Hemmer, CFO Hunkemöller deed de winkel het wel goed.

"Wij zijn wel degelijk winstgevend."

Vijf maanden nadat het treinstation Rotterdam Centraal officieel werd geopend, gaan de eerste winkels in de stationshal alweer sluiten. Desigual sloot onlangs de deuren, Shoeby volgt later deze maand en de vestiging van Hunkemöller gaat 26 september voorgoed dicht.

NS wil minder focussen op modewinkels

Volgens NS - franchisenemer van de modewinkels - zijn de filialen niet winstgevend. "Als het niet blijkt te werken, als de omzet niet stijgt, moet je de knoop doorhakken," zegt Inge Rijgersberg van NS Stations, in het AD. Volgens de woordvoerster trekken Hunkemöller, Shoeby en Desigual niet voldoende consumenten. "Dan kunnen hier beter winkels komen waar mensen echt behoefte aan hebben," vindt ze.

Bij Hunkemöller wordt verbaasd gereageerd. "Wij hebben constant positieve signalen vanuit NS Stations ontvangen over de resultaten en de samenwerking en wij zijn wel degelijk winstgevend. NS Stations heeft echter recent een strategische heroriëntatie gedaan, waarbij ze zich meer willen richten op food in plaats van mode, omdat zij aangeven niet de affiniteit met mode te hebben," laat CFO Ron Hemmer weten aan FashionUnited.nl.

Het lingeriemerk overwoog nog om de winkel zelf voort te zetten. Dat vroeg NS aan Hunkemöller. Hemmer: "NS heeft ons zelfs in mei dit jaar nog zes extra stations aangeboden naast de twee stations winkels Arnhem en Rotterdam. Echter, de huurcondities waren extreem exorbitant. De meterprijs overstijgt die van de high streets. Daar komt ook bij dat de NS zelf al aangaf dat de stations minder bezoekers zouden gaan trekken door de invoering van de OV chipkaart. Toen zijn wij afgehaakt."

Hunkemöller zegt dat de winkel het onder andere zo goed deed, vanwege de betrokken winkelmedewerkers. Het personeel is in dienst van de NS, maar getraind en begeleid door de ondermoderetailer.

In het AD geven medewerkers van Shoeby aan niet blij te zijn met de beslissing. Omdat de werknemers in dienst zijn van franchisenemer NS, krijgen ze alternatief werk aan geboden. "Ik kan aan de slag bij snackbar Smullers, in een heel andere stad. Patat bakken is toch niet vergelijkbaar met mode verkopen?" zegt een werknemer tegen de krant. Hoe op het hoofdkantoor van Shoeby wordt gedacht over de winkelsluiting is niet duidelijk. Het modebedrijf wil geen reactie geven.

Of de strategiewijziging van NS Stations ook gevolgen heeft voor modeformules op andere stations is nog onduidelijk. Zo heeft het label Sissy-boy twee winkels op treinstations in Leiden en Amsterdam Zuid.

Hunkemoller
NS
ns stations
Servex
Shoeby