Moederbedrijf Claudio Ferrici ten onder

Door onenigheid met leveranciers zijn de ambities van het Nederlandse tassenlabel Claudio Ferrici, om Europese hoofdsteden te gaan veroveren, om zeep geholpen. Het moederbedrijf van Ferrici is door de rechtbank in Breda failliet verklaard.

Het faillissementMoederbedrijf Claudio Ferrici ten onder betreft moederbedrijf Van Gils Leather BV - geen relatie met het modemerk Van Gils - de BV Claudio Ferrici Stores International en de winkel in Amsterdam. De brandstores in Den Bosch, Eindhoven en Maastricht zijn niet over de kop gegaan.

De webshop van Ferrici is momenteel niet toegankelijk voor consumenten. Volgens BN de Stem draait de onderneming momenteel nog wel door, om een kans op een doorstart te vergroten. De aanwezige voorraad van Ferrici is nog zo groot dat het geen probleem moet zijn de tassen uit te leveren aan winkeliers.

De oorzaak van het faillissement is vermoedelijk onenigheid met producenten. De vaste leverancier verbrak eind vorig jaar plots de overeenkomst met het tassenmerk. Het Nederlandse label vond nieuwe leveranciers, maar raakt hierdoor in geldnood, schrijft BN de Stem.

Bij het vijfentwintigjarig jubileum sprak directeur Anita van Heusden nog de wens uit om Europese hoofdsteden te gaan veroveren met Ferrici-winkels. Het merk, met zo'n vijfhonderd verkooppunten, geniet wereldwijde bekendheid. Volgens de website van Ferrici zijn er momenteel eigen winkels in Amsterdam, Eindhoven en Maastricht. In het verleden waren er ook filialen in Kopenhagen en het Poolse Poznań.

Ferrici werd 28 jaar geleden opgericht door de gebroeders Henk en Jef van Gils. Met de Italiaanse naam werd gerefereerd aan het centrum van natuurlijk gelooid leer in Toscane. Leer is de basis van het merk, evenals het uitgangspunt dat damestassen draagbaar moeten zijn, met praktische opbergmogelijkheden. In 2005 werd het merk via een buy-out overgenomen door Barry van Gils, Richard Poulissen en Anita van Heusden.

Bart van Logtestijn van Rassers Advocaten in Breda is aangesteld als curator. Hij was vanochtend niet bereikbaar voor een toelichting op het faillissement.

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN