Moss Bros verkoopt Hugo Boss voor bijna 20 mln

Aandelen Moss Bros zijn met 11 procent gestegen na een deal van 16,5 miljoen pond (19,5 miljoen euro) voor de terugverkoop van 15 Hugo Boss franchisewinkels aan het Duitse moederbedrijf. Volgens bronnen in de markt, zou deze transactie

de uitbreidingsplannen van Hugo Boss in het Verenigd Koninkrijk vergemakkelijken. Tevens stroomt op deze manier cash terug naar de Britse franchisenemer die probeert te herstellen van een verlies van 6,7 miljoen pond voor belasting (7,9 miljoen euro) voor het boekjaar 2009/2010. Temidden van de onderhandelingen werd bekend dat de vergelijkbare omzet van Moss Bros in de 26 weken tot en met 29 januari 2011 met 7 procent was gestegen, een lichte vertraging op de begin december gemelde plus van 8,3 procent.

DeMoss Bros verkoopt Hugo Boss voor bijna 20 mln Boss-franchise droeg naar verluid meer dan 30 miljoen pond van de jaarlijkse inkomsten bij aan Moss Bros en Numis Securities. Naar schatting zou het ongeveer 3 miljoen pond van de winst in het lopende boekjaar bijdragen, hetgeen duidt op een "bescheiden" prijs van 8 keer de winst na belasting, zo meldde de Financial Times. Moss Bros, dat 155 winkels exploiteert, heeft nogal geworsteld met de economische neergang. In tegenstelling tot Hugo Boss dat wordt gesteund door private equity-groep Permira, die afgelopen vrijdag een recordjaarwinst rapporteerde van 189 miljoen euro. Moss Bros zal naar verwachting 2,9 miljoen pond (3,4 miljoen euro) verlies maken in het boekjaar dat eind januari afloopt, zeggen analisten.

De verkoopdeal is als volgt verdeeld: 4.2 miljoen pond (4,9 miljoen euro) wordt betaald bij voltooiing van de deal en met nog eens 12,3 miljoen pond (14.5 miljoen euro) in termijnen te betalen tot december. Moss Bros liet weten dat het het geld van Hugo Boss wil gebruiken voor het vernieuwen van de eigen winkels en financiering van nieuwe initiatieven, zoals de lancering van de Moss Bespoke maatkledingservice. Ook zal het bedrijf investeren in het online aanbod en kan Moss Bross dankzij de deal vrij van schulden opereren. De franchisegroep, ook handelend als Savoy Taylors Guild en Cecil Gee, heeft sinds 1995 Hugo Boss-winkels onder franchise geleid. De groothandels-relatie met Hugo Boss blijft overigens bestaan, Moss Bross blijft Hugo Boss-kleding verkopen in filialen van Moss Bros en Cecil Gee.

Brian Brick, directeur van Moss Bros, verklaarde dat de verkoop het bedrijf een potje geeft om te investeren in de core-merken en om zijn 120 winkels te vernieuwen. "Dit is een cruciale deal voor Moss Bros," zei Brick. "Deze transactie geeft ons de kans ons exclusief te richten op het investeren en ontwikkelen van de huidige merken." Brick zei verder dat hij Moss Bros "langzaam maar geleidelijk" naar een succesvolle ommekeer leidt. Hij staat nu 2 jaar aan het roer van de retailer en gaf toe dat sommige winkels er nog steeds ‘uitgeblust’ uitzien. De directeur zei dat de opbrengst van de verkoop zal helpen de noodzakelijke investeringen te doen voor de lancering van een nieuwe look van het merk.

Van onze correspondent in Londen