Mud Jeans werkt samen met investeerder

Het duurzame Nederlandse jeansmerk Mud Jeans is in november 2010 een samenwerking aangegaan met de participatiemaatschappij European Equity Partners (EEP) uit Delft. Daarbij behouden de oprichters van Mud Jeans,

Benno Oostinjen en Tim van Looijen een aanzienlijk belang in hun bedrijf.

Van Looijen en Oostinjen zijn sinds 2007 actief op de markt met hun merk dat op volledig duurzame en ecologisch verantwoorde wijze wordt geproduceerd. Mud Jeans heeft een Max Havelaar en een Made-By keurmerk en gebruiken alleen katoen dat gerecycled is, of Gots-gecertificeerd. De volledige collectie –met uitzondering van de verf voor spijkerbroeken- is duurzaam; nog altijd een zeldzaamheid in de modewereld. Daarbij gaat het merk inventief te werk; Zo zijn er bijvoorbeeld truien gemaakt van gerecyclede spijkerbroeken. Mud-Jeans brengt een eigen collectie uit en produceert daaarnaast onder private label voor grootwinkelbedrijven in Nederland en België. Het aantal verkooppunten loopt daarmee in de honderdtallen. Mud Jeans is gevestigd in Almere.

Gedurende Mud Jeans werkt samen met investeerderde afgelopen jaren werd de collectie steeds groter. Inmiddels brengt het merk elk seizoen zo’n 100 styles uit. Het bedrijf heeft veel plannen; er komt in maart een webwinkel, het merk zal doorgroeien en zich verder ontwikkelen. Vanwege die groeiplannen kwam de samenwerking met EEP goed van pas. De oprichters verwachten dat Mud Jeans zijn marktpositie nu nog sneller kan uitbouwen. Niet alleen door de financiële sprongkracht die ontstaan is, maar ook de verdere verbreding van het zakelijke netwerk en de kennis die voor Mud Jeans nu binnen handbereik is komen te liggen op het gebied van organisatie – en merkenbouw. “We kunnen dankzij de samenwerking nieuwe disciplines in huis halen,”specificeert Van Looijen.

EEP investeert in ondernemingen die een sterk merk voeren of willen bouwen via fysieke vestigingen en via E-commerce. Maatschappelijk verantwoord ondernemen of het voornemen daartoe moet het fundament van de onderneming zijn.

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN