• Home
  • V1
  • Leads
  • Mytheresa.com in handen van Neiman Marcus

Mytheresa.com in handen van Neiman Marcus

bezig met laden...

Leads

Neiman Marcus wil vermogende consumenten over de hele wereld bedienen. De Amerikaanse luxe warenhuisketen heeft daarom het in München gevestigde Mytheresa.com overgenomen van de oprichters. Ook de flagshipstore in de Duitse stad komt in Amerikaanse

handen.

"Deze overname is een belangrijk onderdeel van onze lange-afstandsstrategie," zegt Karen Katz, CEO van de Neiman Marcus Group tegen WWD. "Mytheresa heeft een mooie positie in Europa en kijgt voet aan de grond in Azië."

Met de webshop in handen is Neiman Marcus een serieuze concurrent geworden voor online retailers als Net-a-Porter, the Corner en Yoox. Hoeveel het Amerikaanse bedrijf heeft betaald voor de Duitse webshop en flagshipstore is niet bekend gemaakt. Naar verwachting zal Neiman Marcus de prijs onthullen bij de presentatie van de fiscale jaarcijfers, deze week.

Amerikaanse warenhuisketen Neiman Marcus neemt Mytheresa.com over

De overname verliep soepeltjes, vertelt Katz aan WWD. In mei dit jaar vloog het team van Neiman Marcus voor het eerst naar München. Afgelopen vrijdag werden de papieren ondertekend. "We hebben de laatste maanden veel tijd doorgebracht met het team van Mytheresa," zegt Katz. "De oprichters hebben een zeer getalenteerd team neergezet. We waren behoorlijk overdonderd. Dit was het eerste bedrijf waarbij we voelden dat we nog veel moesten leren."

Het team van de Duitse webwinkel zal blijven werken vanuit München. Mytheresa zal opereren als een separate business unit, net zoals Bergdorf Goodman. Het personeel van Mytheresa zal rapporteren aan Joshua Schulman, de voorzitter van Bergdorf Goodman. Christoph en Susanne Botschen, de oprichters van Mytheresa, zullen plaatsnemen in de adviesraad.

Het echtpaar Botschen opende in 1987 de winkel genaamd Theresa in München. De webshop Mytheresa.com bestaat sinds 2006. Beide zaken zijn in Duitsland een begrip. Theresa en Mytheresa.com hebben een breed aanbod luxemerken zoals Bottega Veneta, Helmut Lang, Yves Saint Laurent en Gucci.

Mytheresa
MyTheresa.com
Neiman Marcus
Scroll down to read more