• Home
  • V1
  • Leads
  • Neckermann Benelux heeft nieuwe eigenaar

Neckermann Benelux heeft nieuwe eigenaar

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Leads

Na de goedkeuring van de Nederlandse Mededingingsautoriteit is de overname van de Beneluxdivisie van postorderbedrijf Neckermann formeel rond. Investeringsmaatschappij Axivate is de nieuwe eigenaar.

Het concern, dat ook aandelen heeft reisorganisatie Corendon, onderzoeksbureau Tevreden.nl en nieuwssite Nieuws.nl, had in december al kenbaar gemaakt interesse te hebben in de online winkel. Hoeveel geld er gemoeid is met de overname, is niet bekend gemaakt.

“Wij zijn

blij met de overname van Neckermann.com. We kunnen ons nu gaan richten op de herpositionering, zodat het bedrijf verder uit kan bouwen," zegt Andreas Ezinga, partner bij Axivate Capital en vanaf nu algemeen directeur bij Neckermann.com tegen Omroep Zeeland. Wat de nieuwe plannen voor het postorderbedrijf precies zijn, is nog niet bekend. Wel heeft Azivate Capital laten weten van Neckermann.com één van de grootste online spelers te willen maken in de Benelux.

De overname heeft geen gevolgen voor het personeel van Neckermann Benelux. In november werd al wel bekend dat het bedrijf 172 banen gaat schrappen in Nederland. De 32 werknemers in België kunnen blijven zitten.

De Duitse tak van Neckermann, Neckermann.de, werd vorig jaar failliet verklaard. De Beneluxafdeling met vijfhonderd werknemers – Neckermann.com - opereert zelfstandig. Neckermann.com was enkel afhankelijk van Neckermann.de voor de productie van de eigen modemerken en de productie van de printcatalogi. Het modeassortiment gaat Neckermann.com nu zelf opbouwen. De eerdere investeringen in printcatalogi worden vrijgemaakt en gedeeltelijk in nieuwe media en online marketingkanalen geïnvesteerd.

Andreas Ezinga neemt de taken over van interim-CEO Erwin d’Olieslager. Kurt Staelens de voormalige topman van het bedrijf trad begin december af.

Neckermann Oostenrijk werd eind december overgenomen door TopAgers AG. In een persbericht liet Neckermann.at weten dat de meeste arbeidsplaatsen kunnen blijven bestaan.

Neckermann
Neckermann.com