Nieuwe CEO voor Marlies Dekkers

Lingeriebedrijf Marlies Dekkers heeft Eppo van Berckelaer benoemd tot CEO. Ontwerpster Marlies Dekkers en Karmijn Kapitaal, het bedrijf dat de doorstart van het lingeriemerk realiseerde afgelopen zomer, hebben samen gekozen voor Van Berckelaer. Hij werkte eerder bij bedrijven als O'Neill

en Coca Cola.

"Ik ben zeer trots dat ik aan de slag mag voor zo'n sterk Nederlands merk met internationale allure," zegt de kersverse topman van Marlies Dekkers in een persbericht. "Ik verheug me op de verdere samenwerking met Marlies Dekkers die met haar creatieve visie vele vrouwen wereldwijd heeft weten te raken. Samen richten wij ons op de toekomst. De markt van morgen vraagt om bedrijven met een efficiënt, flexibel en stabiel operationeel proces. Hierin zie ik kansen om meerwaarde te creëren voor onze klanten en retailpartners."

EppoNieuwe CEO voor Marlies Dekkers Van Berckelaer wordt CEO Marlies Dekkers

Met de nieuwe CEO gaat het lingeriemerk zich meer richten op e-commerce. Het label wil vooral groeien via webshops. De eigen online winkel, Marliesdekkers.com, zal een sterkere rol vervullen bij de merkbeleving, consumentenoriëntatie en de verkoop van het merk. Als onderdeel van de nieuwe strategie is de samenwerking met een exclusief retailnetwerk volgens het bedrijf nog wel van grote waarde. Deze samenwerking wordt de komende tijd met enkele retailpartners verder vormgegeven.

De komende tijd wil Marlies Dekkers niet alleen meer aandacht voor retailpartners, het bedrijf gaat ook investeren in IT-systemen. Op die manier wordt de lingerieklant beter bediend en kunnen retailers sneller en flexibeler inspelen op de wensen van de klant.

Begin augustus 2013 werd duidelijk dat Dekkers financiële problemen had. Zo leed het bedrijf in boekjaar 2012 een verlies van 2,9 miljoen euro. Ook zou Marlies Dekkers een hoge schuld hebben bij de Rabobank. Het bedrijf maakte werd in augustus failliet verklaard en maakte meteen een doorstart, waarbij Karmijn de gezonde en veelbelovende onderdelen overnam.

Marlies Dekkers werd in 2007 uitgeroepen tot Zakenvrouw van het jaar en won in New York de CILA Award voor Best Fashion lingerie. Begin 2008 ontving Dekkers uit handen van de burgemeester van Parijs de Creator of the Year Award.

Foto's: Eppo van Berckelaer en Marlies Dekkers, fotografie Linelle Deunk

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN