Nieuwe investeerders voor Zalando

Financiële dienstverleners J.P Morgan Asset Management en Quadrant Capital Advisors sluiten zich aan in de lange lijst investeerders van de Duitse schoenenwebshop Zalando. Vandaag hebben de internationale beleggers bekend gemaakt te gaan

investeren in de online shop om zo de verdere groei van het modebedrijf te ondersteunen.

JP Nieuwe investeerders voor ZalandoMorgan is overstag gegaan vanwege de potentie van Zalando. ‘“Zalando’s snelgroeiende en trouwe klantenbestand is net zo indrukwekkend als het omvangrijke aanbod van producten. Het bedrijf heeft zich in korte tijd weten te ontwikkelen tot een toonaangevende online fashion retailer in Europa,” zo laat het bedrijf in een persbericht weten. Quadrant roemt de hoge klanttevredenheid die de webshop kent en die volgens het bedrijf het fundament is waardoor Zalando in ‘zo’n opmerkelijke korte tijdsperiode een sterk merk heeft weten op te bouwen’.

Zalando laat weten ‘zeer blij’ te zijn met de nieuwe investeerders. “Het jaar 2012 is tot nu toe ook een zeer succesvol jaar voor ons geweest. Samen met onze investeerders willen we deze stijgende lijn doorzetten.” Het bedrijf gaat de investering met name gebruiken om de naamsbekendheid en het merk Zalando verder uit te bouwen. Hoeveel geld de bedrijven precies in Zalando steken, is nog niet bekend gemaakt.

Naast JP Morgan en Quadrant zijn ook Holtzbrinck Ventures, Tengelmann Ventures, Investment AB Kinnevik en DST Global investerdeers van Zalando. Onlangs werd bekend gemaakt dat Kinnevik het afgelopen kwartaal opnieuw 124 miljoen euro in Rocket Internet, het moederbedrijf van Zalando, heeft gestoken. In het eerste halfjaar van 2012 investeerde Kinnevik al bijna een half miljard euro in Rocket Internet en tussen maart en juli stak het bedrijf nog eens 124 miljoen de e-tailer. In totaal heeft Kinnevik 863 miljoen in Zalando geïnvesteerd. Waar het investeringsgeld voor gebruik wordt, hebben de partijen niet bekend gemaakt. Analisten vermoeden dat de internationale expansie van Zalando veel werkkapitaal kost.

Zalando werd in 2008 opgericht in Berlijn en is sindsdien razendsnel gegroeid. Het bedrijf is actief in twaalf Europese landen en gaat binnenkort van start in Polen en Noorwegen. Momenteel heeft Zalando 1.000 werknemers in dienst. In 2011 bereikte Zalando een netto-omzet van 510 miljoen euro. Toch maakt het bedrijf nog altijd geen winst.

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN