• Home
  • V1
  • Leads
  • Nieuwe kindermodebeurs in Düsseldorf

Nieuwe kindermodebeurs in Düsseldorf

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Leads

Beursorganisatie Igedo Company wil deze zomer starten met The Little Gallery, een nieuwe kindermodebeurs in het Duitse Düsseldorf. De focus komt te liggen op mode voor kinderen, tieners en zwangerschapskleding. Ook

lifestyleproducten in het midden- en hoogsegment moeten er aan de man worden gebracht.

Volgens

project directeur Ulrike Kähler vult de nieuwe modebeurs een gat in de industrie. "We willen een platform presenteren met internationale merken, dat focust op de markt in Noord-Europa." Philipp Kronen, algemeen directeur van beursorganisatie Igedo vult aan: "Ik ben blij dat we ons portfolio kunnen uitbreiden en van Düsseldorf nog meer een modestad kunnen maken."

De eerste editie van de beurs - het moet vooral een orderplatform worden - staat gepland voor 7 en 9 juli in het Botschaft gebouw in Düsseldorf. Op hoeveel exposanten Igedo hoopt is nog niet bekend.

Het is niet de eerste keer dat Igedo zich in Düsseldorf op kindermode stort. In 2004 werd al CPD Kidz gelanceerd, met mode van baby's tot junior. In februari dit jaar nam Igedo, vanwege tegenvallende bezoekersaantallen, afscheid van alle modebeurzen die onder CPD vielen. Met het concept The Gallery wil de organisatie zich herpositioneren in Duitsland.

Op kindermodebeurzen lijkt de laatste jaren een vloek te rusten. In Nederland gingen Just Kidz en No Kidding ter ziele. Het Belgische Kids Gallery werd meerdere malen uitgesteld en nu lijkt de toekomst voor de beurs onzeker. In Berlijn werden Youngstars B&B en Kid's Wear geannuleerd voor de eerste edities plaats konden vinden.

Volgens de organisatie van Kid’s Wear reageerde de branche positief op het idee om een kindermodebeurs op poten te zetten die niet alleen bedoeld was om orders te plaatsen, maar ook een podium voor kunst en creativiteit zou zijn. Toch meldden exposanten zich maar mondjesmaat aan.

Een positieve ontwikkeling: de zwangerschap van Kate Middleton, Duchess of Cambridge. Modeplatform Editd verwacht dat winkeliers een ware baby-hype ontketenen.

IGEDO
Igedo Company
The Gallery
The Little Gallery