• Home
  • V1
  • Leads
  • Nominaties Beste Winkelketen bekend

Nominaties Beste Winkelketen bekend

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Leads

De prijs van een kledingstuk blijft de belangrijkste reden voor een consument om het artikel wel of niet te kopen. Dat geldt zowel voor fysieke winkels als voor webshops, al speelt bij online winkels de levertijd ook mee. De prijs-kwaliteitsverhouding, acties en aanbiedingen zijn echter minder

belangrijk geworden voor het winkelend publiek. Dat blijkt uit onderzoek van Q&A Research & Consultancy voor de Retailer of the Year award van ABN Amro.

275.000 Nederlandse consumenten hebben de afgelopen maanden gestemd op 400 retailers in 31 categorieën. Net als afgelopen jaren is het gemiddelde cijfer voor de fysieke winkels gestegen. Waar de gehele detailhandel vorig jaar een gemiddelde van 7,77 behaalde is dat dit jaar gestegen naar een 7,83.

 

ABN Amro maakt genomineerden Beste Winkelketen van Nederland en Webshop Awards Nederland bekend

In de categorie baby- en kindermode kozen consumenten voor C&A, H&M, Hema en Zeeman. Lingerie kopen consumenten het liefst bij Hunkmöller, Livera en Zeeman. Voor schoenen gaan Nederlanders naar Bristol, Nelson Schoenen, Scapino, Schoenenreus en VanHaren.

In de categorie herenmode werden slechts twee retailers genomineerd: C&A en Only for Men. C&A, Miss Etam, Promiss en Purdey maken in de categorie damesmode kans op de titel Retailer of the Year 2014-2015.

ABN Amro liet consumenten ook stemmen op hun favoriete webshops. Dames surfen het liefst naar de online winkels van La Ligna, Miss Etam, Promiss, Purdey en Zalando. Ook heren die online shoppen zoeken een nieuwe outfit op Zalando, verder winkelen ze graag bij de webshop van Only for Men. In de categorie Warenhuis zijn de webwinkels Bol.com, Hema, Ikea, V&D en Wehkamp genomineerd.

Op 15 september worden de 31 categoriewinnaars van de verkiezingen Beste Winkelketen van Nederland en Webshop Awards Nederland bekendgemaakt. De overallwinnaars van de verkiezingen Beste Winkelketen van Nederland en Webshop Awards Nederland worden op 30 oktober bekend gemaakt. Naast deze prijzen worden op die dag ook de vakprijzen Retail Managementteam 2014 en Retail Executive 2014 uitgereikt.

ABN AMRO
ABN AMRO Retailer of the Year
Beste Winkelketen
ING Retail Jaarprijs
Retail Jaarprijs
retailer of the year award