Not the Same verder met Zantman Modegroep

Het Nederlandse modemerk Not the Same, vroeger een sublabel van Bandolera, is gered. De Zantman Modegroep heeft de merkrechten en activa van het modemerk gekocht. Not the Same werd vorige week door de rechtbank in Gelderland failliet verklaard.

Volgens Pascal Zantman, CEO van de Zantman Modegroep is Not the Same een prima aanvulling op het bestaande merkenpakket van het bedrijf. Ook past Not the Same goed bij Zantmans focus op damesmode in het middensegment.

De ZantmanNot the Same verder met Zantman Modegroep Modegroep laat weten dat de collectie voor de lente en zomer van 2014 gewoon uitgeleverd wordt aan retailers. Begin februari kunnen winkeliers hun bestelde collectie verwachten. De nieuwe collectie voor de herfst en winter van 2014 en 2015 zal aanstaande zondag en maandag gepresenteerd worden tijdens de Modefabriek. Een groot deel van het huidige Not the same-team dat is gevestigd in Beverwijk zal de werkzaamheden blijven voortzetten. Sander de Vos, voormalig hoofdontwerper, zal afscheid nemen van het modemerk.

Zantman Modegroep koopt failliete Not the Same

Not the Same werd vorige week voor de tweede keer in een jaar tijd failliet verklaard. In januari 2013 maakte hoofdontwerper Sander de Vos samen met een investeringsmaatschappij een doorstart. Linen 4 Ever BV kocht het merk voor 401.928,45 euro. Het label had forse expansieplannen. Not the Same wilde het afgelopen jaar uitbreiden naar de Verenigde Staten, Australië, Noorwegen en Italië.

Het label kwam in 1994 op de markt. Bandolera richtte Not the Same in dat jaar op als submerk, dat vrijetijdskleding biedt voor vrouwen tussen de 25 en 45. Na het faillissement van vorig jaar, gingen Not the Same en Bandolera merken zelfstandig verder.

Bij het faillissement van Bandolera vorig jaar, waar Not the Same ook onder viel, kocht de Zantman Modegroep al een aantal Bandolera winkels. Het bedrijf nam toen winkels in Apeldoorn, Deventer en Laren over. Voor de aanwezige inventaris in de winkels betaalde het modebedrijf 7500 euro.

Foto’s: Not the Same winter 2013